Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποστολή στη Στουτγκάρδη: Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz V-Class

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή στη Στουτγκάρδη: Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz V-Class

Fleet Cars

Αποστολή στη Στουτγκάρδη: Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz V-Class

Fleet Cars

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας η Mercedes Benz ανανεώνει αισθητικά και ενισχύει τεχνολογικά την πολυτάλαντη V-Class.

Advertisement
Advertisement

Η V-Class είναι το μεγαλύτερο μοντέλο στη γκάμα των επιβατικών της Mercedes-Benz και στην πενταετή πορεία του έχει εδραιωθεί ως πρότυπο ποιότητας και πολυτέλειας στην κατηγορία των MPV αποτελώντας παγκοσμίως και μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ως όχημα για πολυτελείς επιβατικές μεταφορές.

Η ανανέωση της V-Class περιλαμβάνει μια σειρά από διακριτικές αισθητικές αλλαγές που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του δυναμισμού αλλά και την τόνωση του ποιοτικού αποτυπώματος του μοντέλου. Εξωτερικά λοιπόν η νέα V-Class έχει ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα ο οποίος φιλοξενεί μια μεγάλη ενιαία εισαγωγή αέρα προσδίδοντας έτσι ένα πιο επιβλητικό ύφος στην εικόνα. Στην έκδοση AMG η εισαγωγή είναι ακόμα μεγαλύτερη ενώ στις άκρες του προφυλακτήρα υπάρχει διαφορετική διαμόρφωση για την προσθήκη εισαγωγών ψύξης των φρένων. Επιπλέον αλλαγή στο εμπρός μέρος του νέου μοντέλου είναι και αυτή στη γρίλια της μάσκας που έχει αποκτήσει μια πιο ανάγλυφη όψη διαμαντιού που μάλιστα στην έκδοση AMG είναι διακοσμημένη με λεπτομέρειες χρωμίου.

Οι εξωτερικές αλλαγές συμπληρώνονται από την προσθήκη των τεσσάρων νέων χρωματικών αποχρώσεων, Graphite Grey Metallic, Selenite Grey Metallic, Steel Blue και Hyacinth Red Metallic. Επιπλέον η ανανεωμένη V-Class συνοδεύεται και από μια νέα σειρά ανασχεδιασμένων ζαντών 17, 18 και 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα διακριτικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου έχουν τοποθετηθεί νέοι αεραγωγοί σε σχήμα τουρμπίνας ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων. Ταυτόχρονα ενισχυμένη είναι η παλέτα των επιλογών του εσωτερικού διάκοσμου τόσο χρωματικά όσο και σε επίπεδο διαθέσιμων υλικών όπου υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού του δέρματος με γυαλιστερό ή ματ ξύλο, με αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Επιπλέον σημαντικά αναβαθμισμένη είναι η πολυτέλεια που μπορούν να απολαμβάνουν οι πίσω επιβάτες καθώς πλέον προσφέρεται η δυνατότητα εξοπλισμού της V-Class με τα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και αυτόνομο κλιματισμό που υπάρχουν και στην S-Class.

Advertisement

Η ενίσχυση του ποιοτικού και πολυτελούς χαρακτήρα της V-Class συνοδεύεται και από μια σημαντική αναβάθμιση των μηχανικών συνόλων που τη συνοδεύουν προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας της οικογένειας ΟΜ 654 που στην έκδοση V250d αποδίδει 190 ίππους και 44,9 kgm ροπής ενώ για πρώτη φορά η V-Class θα προσφέρεται και στην έκδοση V300d με τον ίδιο κινητήρα και απόδοση 239 ίππων και 51 kgm ροπής. Μάλιστα η νέα V-Class θα συνοδεύεται για πρώτη φορά και από το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC που θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό της V300d και θα συμβάλει στην περεταίρω βελτίωση της άνεσης αλλά και στην επίτευξη εξαιρετικών για την κατηγορία επιδόσεων όπως τα 7,9’’ για το 0-100 km/h ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος του στην χαμηλή μέση κατανάλωση των 5,9 lt/100km και στα μόλις 154 gr/km εκπομπών CO2. Η βασική διάταξη μετάδοσης της V-Class παραμένει πισωκίνητη ενώ φυσικά παραμένει η δυνατότητα επιλογής του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC.

Advertisement

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης, σημαντικά ενισχυμένη είναι και η ασφάλεια καθώς στο ήδη εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο προστίθενται και νέα προηγμένα συστήματα ασφάλειας. Σε συνδυασμό με τα γνωστά από τα μοντέλα της Mercedes-Benz συστήματα υποβοήθησης όπως μεταξύ άλλων τα Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, Active Parking Assist η νέα V-Class διαθέτει το σύστημα Crosswind Assist για περισσότερη ευστάθεια σε πλευρικούς ανέμους, το νέο Active Brake Assist για αναγνώριση πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης με δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος μέχρι και πλήρη ακινητοποίηση καθώς και το Highbeam Assist Plus αυτόματης προσαρμογής των φώτων.

Advertisement

Όλες οι αλλαγές στη νέα V-Class συνοδεύουν φυσικά και την περιπετειώδη έκδοση camper Marco Polo ενώ η Mercedes-Benz προετοιμάζει το έδαφος και για το μέλλον των MPV. Κατά τη διάρκεια της στατικής παρουσίασης της V-Class είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά και στο ηλεκτρικό πρωτότυπο Concept EQV που βασίζεται στην V-Class και το οποίο η εταιρία θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές και την τεχνολογία που θα το συνοδεύει.