Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έτοιμη η Mercedes-AMG SL43 των 2.000 κ.εκ.

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έτοιμη η Mercedes-AMG SL43 των 2.000 κ.εκ.

ΝΕΑ

Επίσημο: Έτοιμη η Mercedes-AMG SL43 των 2.000 κ.εκ.

ΝΕΑ

Λένε πως κάποια πράγματα επιστρέφουν στη μόδα, έστω και αν πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνέβη και με την SL που υποδέχεται τετρακύλινδρο σύνολο έπειτα από έξι δεκαετίες, έστω βέβαια και αν η προοπτική είναι εντελώς διαφορετική.

Η εποχή του dowsizing πέρασε, και εισερχόμαστε σε ακόμη πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την μείωση της εκπομπής CO2. Η νέα τάση αφήνει παντού το στίγμα της και έφθασε στο σημείο να επηρεάσει και το ιερό τοτέμ των πολύ-κύλινδρων κινητήρων όπως η Mercedes-Benz SL.

To γερμανικό roadster υποδέχεται με κάθε επισημότητα έναν πρωτοποριακό δίλιτρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula 1. Όπως ισχυρίζεται η AMG (βρίσκεται πίσω από το τετρακύλινδρο σύνολο) το ηλεκτρικό turbo είναι κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για ένα “υβριδικό” στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων που έχει ενσωματωμένο στον άξονα του ένα ηλεκτρικό μοτεράκι και λειτουργεί περιστασιακά ανάλογα με τις συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η τετρακύλινδη SL αποδίδει 381 ίππους (280 kW) και 480 Nm ροπής με το ήπια υβριδικό 48V σύστημα να προσθέτει ακόμη 14 ίππους. Το εντυπωσιακό τετραθέσιο (διάταξη 2+2) εφοδιάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο MCT και καταφέρνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να… περιορίζεται στα 275 χλμ./ώρα. Η μικρή SL είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και στις λειτουργίες slippery, comfort, sport, sport+ και individual έχει προστεθεί η λειτουργία race.

Advertisement

Από πλευράς κατανάλωσης φαίνεται πως οι τέσσερις κύλινδροι και η τεχνολογία e-turbo έφεραν αποτέλεσμα καθώς σύμφωνα με τον κύκλο WLTP απαιτούνται 8,9-9,4 λίτρα/100 χλμ. αριθμοί εξαιρετικοί για ένα τόσο ισχυρό roadster. Οι διαφορές οπτικά σε σχέση με τις «μεγαλύτερες» SL είναι ελάχιστες και αν προσέξει κανείς με προσοχή θα δει μονάχα στις στρογγυλές τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης να έχουν πάρει τη θέση αυτών του ορθογώνιου σχήματος.

Advertisement

Αντίστοιχα οι βασικές της εκδόσεις ξεκινούν με 19άρηδες τροχούς και όχι με 20 ή 21 ίντσες όπως συμβαίνει με τις μεγάλες SL. Η πιο mainstream εκδοχή της όμορφης Mercedes θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στο 2023, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η plug-in παραλλαγή με το όνομα SL 63 Performance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θρυλική Mercedes SL γίνεται δίλιτρη
Οι πιστοί πελάτες έσωσαν τη Mercedes SL
Η νέα Mercedes SL θα σημάνει το τέλος των CC