Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση – Δείτε εναλλακτικές διαδρομές

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση – Δείτε εναλλακτικές διαδρομές

ΝΕΑ

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση – Δείτε εναλλακτικές διαδρομές

ΝΕΑ

Το «νέο Σύνταγμα» – Καλύτερα προετοιμασμένοι οι οδηγοί – Παραμένει το πρόβλημα στην Πανεπιστημίου – Αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί

Advertisement
Advertisement

Εάν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα από την πρώτη ημέρα προσαρμογής της κυκλοφορίας στη νέα μορφή της πλατείας Συντάγματος, είναι ότι οι οδηγοί ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι γι’ αυτή τη φάση της παρέμβασης. Η διέλευση από το Σύνταγμα, μετά από τον περιορισμό των διαθέσιμων λωρίδων σε τρεις, αναλογικά, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει στην Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής όπου ο όγκος των οχημάτων προκαλεί έμφραγμα σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ακτινικά του κέντρου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι οδηγοί επί του παρόντος αρνούνται να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

peripatos_1
peripatos
Advertisement
Advertisement

Και η νέα κατάσταση είναι ότι τα ΙΧ αποτελούν το λιγότερο ενδεδειγμένο μέσον για να κινηθεί στο κέντρο ή απλώς να το διασχίσει. Σε ό,τι αφορά στις εργασίες, η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αναπλάστηκε κατά το σχέδιο του Δήμου μέσα σε μερικές ώρες. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή των αντιδρομήσεων στο «Γ» που σχηματίζουν οι οδοί Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, το οποίο θα αποδοθεί στα ταξί. Με την αντιδρόμηση του τελευταίου κομματιού της Κολοκοτρώνη, από τη Σταδίου έως τη Βουλής, θα ολοκληρωθεί το μέρος αυτό των παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Επί του παρόντος οι εντυπώσεις των Αθηναίων ποικίλουν. Πεζοί και καταστηματάρχες δηλώνουν κατά το πλείστον ικανοποιημένοι από τη νέα μορφή που προσλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, ενώ οι οδηγοί που, για οποιονδήποτε λόγο, επιλέγουν να κινηθούν στην περιοχή είναι από εκνευρισμένοι έως αγανακτισμένοι. Οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλο πρόβλημα, καθώς η πελατεία με προορισμό το κέντρο έχει μειωθεί, ενώ τα ίδια τα οχήματα εγκλωβίζονται στη συμφόρηση, με ή χωρίς επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Advertisement