Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλο studio σχεδιασμού ετοιμάζει η Stellantis

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλο studio σχεδιασμού ετοιμάζει η Stellantis

ΝΕΑ

Μεγάλο studio σχεδιασμού ετοιμάζει η Stellantis

ΝΕΑ

Η Stellantis ανακοίνωσε τη δημιουργία του Stellantis Design Studio, ενός δημιουργικού γραφείου που θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες που ασχολούνται με μεταφορές, βιομηχανικά σχέδια κάθε είδους και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο στούντιο φαίνεται να βασίζεται στα εννέα χρόνια εμπειρίας του Peugeot Design Lab που αριθμεί πάνω από 120 συνεργασίες.

Εκτός αυτού, πρόθεση της εταιρείας είναι να επεκτείνει την τεχνογνωσία του studio σχεδιασμού και στις υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου Stellantis, όπως είναι οι Maserati, Jeep, DS Automobiles και Lancia. Τη διεύθυνση του ξεχωριστού αυτού γραφείου θα αναλάβουν οι Klaus Busse και Arnault Gournac, οι οποίοι και οι δύο έχουν ήδη εμπειρία από σημαντικές θέσεις μέσα στις εταιρείες του Ομίλου. Ο Klaus Busse εποπτεύει επί του παρόντος τη Maserati και την Jeep Europe, ενώ τώρα θα αναλάβει επίσης το ρόλο του Επικεφαλής Σχεδιασμού στο νέο Stellantis Design Studio.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στις αρμοδιότητές του θα είναι και η προώθηση της επέκτασης του Studio στις αντίστοιχες μάρκες. Σχετικά με το Studio και τη νέα του θέση, είπε: «Η ιστορία επιτυχίας και η εμπειρία του Peugeot Design Lab είναι απαράμιλλη. Η επέκταση αυτής της τεχνογνωσίας σε όλες τις μάρκες μας ανοίγει ασύγκριτες προοπτικές». Αντίστοιχα, ο Arnault Gournac είναι διευθυντής τόσο του Peugeot Design Lab όσο και του Cycles Peugeot και μαζί με τον Busse, θα οδηγήσει το νέο Design Studio στην παγκόσμια επέκτασή του. «Ανατρέχοντας στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας μας, οι σχεδιαστές της Stellantis δημιούργησαν μερικά από τα πιο συναρπαστικά και οπτικά ελκυστικά οχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης», δήλωσε ο Gournac. «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν τη δημιουργική ενέργεια και να προσφέρουμε τις βασικές μας ικανότητες στους εξωτερικούς συνεργάτες μας από όλο τον κόσμο, για να τους βοηθήσουμε να μεταφέρουν τα σχέδιά τους σε ένα επόμενο επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών στο Ellesmere Port
Stellantis: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… φθηνό
Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;

Advertisement

 

 

Advertisement