Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή: Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

ΝΕΑ

Προσοχή: Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

ΝΕΑ

Οι διάφοροι επιτήδειοι βρήκαν έναν καινούργιο τρόπο για να εξαπατούν το κοινό. Αυτή τη φορά μέσω των διοδίων της Αττικής Οδού.

Advertisement
Advertisement

Οι διαδικτυακές απάτες δίνουν και παίρνουν στις μέρες μας, με διάφορους επιτήδειους να σκαρφίζονται διαρκώς νέα κόλπα για να πάρουν χρήματα ή να υποκλέψουν πολύτιμα προσωπικά στοιχεία των ανύποπτων πολιτών.

Αυτή την φορά χρησιμοποιούν ως «όχημα» την Αττική Οδό. Και η κομπίνα που στήθηκε γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω SMS στα κινητά σας τηλέφωνα.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που παραθέτουμε, το SMS που φθάνει στον ανύποπτο χρήστη τον καλεί να πληρώσει κάποιο «εκκρεμές διόδια» (sic) για το E-Pass της Αττικής Οδού.

Advertisement
Advertisement

Ένα άλλο μήνυμα υποστηρίζει ότι ο χρήστης οφείλει 2,80 ευρώ στην Αττική Οδό και ζητά μάλιστα να το πληρώσει ASAP (όσο πιο γρήγορα γίνεται).

Και στις δύο -από τις πολλές περιπτώσεις- το τηλέφωνο που εμφανίζεται είναι ελληνικό. Όμως σίγουρα αυτός που το έχει γράψει φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ελληνικά, και το μήνυμα είναι γραμμένο σε γλώσσα που αμέσως προκαλεί υποψίες.

Advertisement

Μέσα στο SMS υπάρχουν και διάφορα links τα οποία προφανώς οδηγούν σε σελίδες μέσω των οποίων οι εμπνευστές αυτής της απάτης θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Advertisement

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο χρήστης που παίρνει ένα τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο.

Ενώ αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η νέα ιντερνετική απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα ένας Φορέας Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα
Οδήγηση στην Αττική οδο και… ηλιοθεραπεία
Αττική Οδός: Η νέα σύμβαση και πόσο θα έχουν τα διόδια

Advertisement