Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το υβριδικό σύστημα της Lexus το Toyota Supra;

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με το υβριδικό σύστημα της Lexus το Toyota Supra;

ΝΕΑ

Με το υβριδικό σύστημα της Lexus το Toyota Supra;

ΝΕΑ

Οι φίλοι της Supra μάλλον εκνευρίζονται από τον αργό ρυθμό που κυλάει η ιστορία αναβίωσης του σπορ μοντέλου, όμως στην Toyota δε δείχνουν να βιάζονται. Ως γνωστόν θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την BMW, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν δοκιμές σε χιονισμένη επιφάνεια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η φημολογία θέλει τη νέα Supra να κυκλοφορεί και σε υβριδική έκδοση, με άγνωστη σύνθεση βενζινοκινητήρα-ηλεκτρικού μοτέρ. Κατά το πρόσφατο ταξίδι μας στη Βαλένθια για την δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Prius, προσπαθήσαμε να «αντλήσουμε» κάποια πληροφορία από τους μηχανολόγους της Toyota.

Πριν λίγες ημέρες η θυγατρική Lexus αποκάλυψε το μεγάλο και πολυτελές υβριδικό της coupe, το Lexus LC 500h. Η τεχνολογία του ονομάζεται Multi Stage Hybrid System και δίνει έμφαση στην άμεση απόκριση του υβριδικού συστήματος σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Στην περίπτωση του LC 500h περιλαμβάνει το γνωστό 3.5 V6, ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων ενσωματωμένο στην υβριδική μετάδοση. Όλα αυτά, σύμφωνα με τη Lexus επιτρέπουν χρόνο κάτω από τα 5 sec για το 0-100.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω δείχνουν να ταιριάζουν για την περίπτωση της νέας Supra, όμως κυβισμός 3.500 cc φαντάζει υψηλός για μοντέλο της Toyota. Καταρχάς να πούμε ότι τα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας δεν διέψευσαν το λανσάρισμα και υβριδικής έκδοσης. «Υπάρχει όντως το ενδεχόμενο στην υβριδική έκδοση του Supra να τοποθετηθεί το Multi Stage Hybrid System του Lexus LC 500h. Μην ξεχνάμε όμως ότι το δεύτερο είναι ένας μοντέλο υψηλού κόστους και μεγάλων διαστάσεων. Το Supra θα βρίσκεται σε χαμηλότερη κατηγορία, οπότε ένα λιγότερο ισχυρό υβριδικό σύστημα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες», δήλωσε στο NewsAuto.gr μηχανολόγος που ασχολείται με τα υβριδικά συστήματα.

Το «έτερον ήμισυ», αυτό δηλαδή με το σήμα της BMW στη μάσκα, ενδέχεται να ονομάζεται Ζ5 και να εφοδιάζεται με 4κύλινδρο σύνολο.

To  υβριδικό Lexus LC που θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη.

To υβριδικό Lexus LC που θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη.