Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar γιορτάζει την επιτυχία της στο Le Mans του 1953

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar γιορτάζει την επιτυχία της στο Le Mans του 1953

ΝΕΑ

H Jaguar γιορτάζει την επιτυχία της στο Le Mans του 1953

ΝΕΑ

Φτάνουμε στα 70 χρόνια από τη μεγάλη διάκριση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans του 1953 της Jaguar και η εταιρεία εκτιμά πως είναι η καλύτερη στιγμή για την εμφάνιση δύο επετειακών μοντέλων, ως φόρο τιμής, για εκείνο το επίτευγμα.

Advertisement
Advertisement

Στον 24ωρο αγώνα του 1953 τα αυτοκίνητα της Jaguar τερμάτισαν κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις, την τέταρτη και την ένατη.

Όλες οι νέες εκδόσεις του μοντέλου C-Type της Jaguar είναι ιδιαίτερα αλλά η εταιρεία παρουσίασε τα δύο δείγματα 70 Edition, που είναι ακόμα πιο ξεχωριστά μια και έχουν ακόμα περισσότερες αναφορές στα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας που χρονολογούνται μισό αιώνα πριν.

Κάθε ένα από αυτά τα ειδικά για την περίσταση μοντέλα, κοστίζει 1,7 εκατομμύρια ευρώ και από τα χαρακτηριστικά τους, ξεχωρίζει προφανώς το χρώμα του αμαξώματος που είναι απευθείας αναφορά στα αγωνιστικά εκείνης της εποχής. Το ένα από τα μοντέλα 70 Edition είναι φινιρισμένο σε Verbier Silver, με δερμάτινη επένδυση στα καθίσματα σε απόχρωση Cranberry Red.

Advertisement
Advertisement

Η άλλη εκδοχή του 70 Edition, εμπνέεται από το αυτοκίνητο που κέρδισε το Le Mans του 1953 και το αμάξωμα είναι βαμμένο στο περίφημο British Racing Green, ενώ η ταπετσαρία της καμπίνας καλύπτεται από δέρμα απόχρωσης Suede Green. Εκτός από τους ειδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, η Jaguar συνεργάζεται με την εταιρεία κοσμημάτων Deakin & Francis, για τα σήματα του οχήματος που είναι κατασκευασμένα από ασήμι.

Από τις ξεχωριστές λεπτομέρειες των μοντέλων, είναι και η υποδοχή του κλειδιού αλλά και η μεταλλική επιφάνεια του ταμπλό, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα κομμάτι του ρεζερβουάρ της C-Type του 1953. Όπως όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, των ανακατασκευών, η C-Type χρησιμοποιεί έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 3,4 λίτρων με τρία καρμπυρατέρ Weber 40άρια που αποδίδει 220 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες παραγγελίες λέτε πως έχει η Jaguar Land Rover;
H νέα έκδοση Jaguar F-Type 75 θα είναι η αποχαιρετιστήρια
Πωλείται η Τriumph του James Bond

Advertisement

 

 

 

Advertisement