Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με προβοκατόρικη εμφάνιση το μικρό ηλεκτρικό της Cupra

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με προβοκατόρικη εμφάνιση το μικρό ηλεκτρικό της Cupra

ΝΕΑ

Με προβοκατόρικη εμφάνιση το μικρό ηλεκτρικό της Cupra

ΝΕΑ

Το μελλοντικό compact ηλεκτρικό της Cupra θα έχει εξαγριωμένο λουκ που θα αντανακλά τη σπορ φιλοσοφία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Εν αναμονή του λανσαρίσματος του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, Born, η Cupra φρόντισε να μας δώσει μια γεύση και για το δεύτερο ΕV της.

Πρόκειται για ένα μικρό hathback που θα διατεθεί στην αγορά το 2025 και θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του UrbanRebel, ενός σκληροπυρηνικού πρωτότυπου με το οποίο συστηθήκαμε κατά την Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Με πελώρια πίσω πτέρυγα, «επιθετικούς» προφυλακτήρες, μεγάλες εισαγωγές αέρα και έντονες ακμές, το UrbanRebel εντυπωσίασε με την μυώδη και σπορ εμφάνιση, κάνοντας τους φίλους της μάρκας να αναρωτηθούν αν αυτή κληροδοτηθεί και στην έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Τις σχετικές απορίες διαλεύκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Cupra, Wayne Griffiths. Όπως ανέφερε, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναμένεται το 2025 θα υιοθετεί μια ριζοσπαστική σχεδιαστική γλώσσα, παρόμοιας αισθητικής με αυτή του UrbanRebel.

Cupra UrbanRebel

«Θα δημιουργήσουμε ένα προβοκατόρικο design, με την έκδοση παραγωγής να είναι πολύ κοντά (αισθητικά) με αυτή του UrbanRebel. Αφαιρέστε την αεροτομή και το σπόιλερ και θα καταλάβετε τις προθέσεις μας σχετικά με μοντέλο παραγωγής που θα λανσάρουμε το 2025», επισήμανε ο Griffiths.

Ο τελευταίος πρόσθεσε πως το εύκολα αναγνωρίσιμο λουκ του επερχόμενου μοντέλου θα αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

Advertisement

Αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων με πεδίο δράσης του τον αστικό ιστό –για το ίδιο έτος – ετοιμάζει και η VW. Αυτό θα συνιστά την έκδοση παραγωγής του ID.Life, θα είναι σε στιλ crossover και θα κοστίζει γύρω στα 20.000 ευρώ, μια τιμή μικρότερη από του αντίστοιχου Cupra μοντέλου.

VW ID. Life

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι προτού συστηθούμε με τα compact ηλεκτρικά των δύο εταιρειών αναμένουμε την εμπορική διάθεση του Born, ενός μικρομεσαίου που μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το VW ID.3.

Ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 PS/310 Nm, πλαισιωμένο μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 45 kWh (340 χλμ. αυτονομίας), ενώ υπάρχει και έκδοση με 201 ίππους/ 310 Νm, συνδυαζόμενη μπαταρία 58 kWh (420 χλμ. αυτονομίας).

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πακέτο E-Boost που αυξάνει την απόδοση στα 231 άλογα, συνδράμοντας στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Cupra αποκάλυψε το ηλεκτρικό Born
Δοκιμή: Cupra Leon e-Hybrid
Το πρωτότυπο Cupra των 430 ίππων (video)