Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αναγέννηση της Porsche 914

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αναγέννηση της Porsche 914

ΝΕΑ

Η αναγέννηση της Porsche 914

ΝΕΑ

Είναι μια πρόταση από έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή που του αρέσουν τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα τα μοντέλα της Porsche, με την οποία θα θέλαμε να «ταυτιστεί» η επαναφορά του κωδικού 914.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας ως βάση την Boxster πρώτης γενιάς (986), ο Ιταλός αρχιτέκτονας και λάτρης των αυτοκινήτων Andrea Grottaroli, σχεδίασε μια νέα εκδοχή της Porsche 914.

Το σχέδιο του Grottaroli συνδυάζει με πολύ όμορφο τρόπο τις κλασικές γραμμές της 914 με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Porsche. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι αναδυόμενοι προβολείς της 914, έχουν δώσει τη θέση τους σε στενά φωτιστικά από LEDs και στο πίσω μέρος, η φωτιστική «ταινία» που καλύπτει όλο το πλάτος του μοντέλου, δίνουν το στίγμα της σύγχρονης προσέγγισης. Το Targa αμάξωμα με τον φαρδύ βραχίονα και το αφαιρούμενο μέρος της οροφής, ήταν φυσικό πως θα παρέμενε στη νέα έκδοση ως απόλυτα χαρακτηριστική του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που «λείπει» από το νέο σχέδιο, είναι οι αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες και αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι η πρόταση του Grottaroli δεν είναι σίγουρο αν θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικό. Ο σχεδιαστής ασχολήθηκε και με το εσωτερικό της εκ μετατροπής Boxster, επεμβαίνοντας με ιδιαίτερη προσοχή, διατηρώντας το ρετρό ύφος με κάποια σύγχρονα στοιχεία. Όπως και στην 914, υπάρχουν τρία στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι, συμπεριλαμβανομένου του στροφόμετρου στη μέση ως αναλογικό στοιχείο.

Τα δύο εξωτερικά όργανα είναι σχεδιασμένα σε ψηφιακές οθόνες, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα χειριστήρια. Αντί για διακόπτες και κουμπιά, υπάρχουν δύο οθόνες αφής τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη, οι οποίες πλαισιώνονται από ανθρακόνημα. Ο Grottaroli έχει εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσει στην υλοποίηση τουλάχιστον ενός αυτοκινήτου αλλά ακόμα δεν έχει ούτε ο ίδιος εικόνα για το πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Όπως και να έχει, η εντυπωσιακή σχεδίαση του πρωτοτύπου μας έχει τραβήξει την προσοχή και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ότι νεότερο προκύψει από Ιταλία μεριά.

Advertisement

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τεστ αντοχής στο Spa για την Porsche LMDh
Porsche: Επένδυση 95 εκ. ευρώ στις μπαταρίες λιθίου- πυριτίου
Δείτε μια Porsche Boxster που… πέταξε! (video)

 

 

Advertisement