Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με PDK κιβώτιο οι Porsche 718 Cayman GTS, GT4 και Spyder

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με PDK κιβώτιο οι Porsche 718 Cayman GTS, GT4 και Spyder

ΝΕΑ

Με PDK κιβώτιο οι Porsche 718 Cayman GTS, GT4 και Spyder

ΝΕΑ

H Porsche ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τις κορυφαίες εκδόσεις 718 Cayman GTS, GT4 και 718 Boxster Spyder και με αυτόματο κιβώτιο PDK.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω απόφαση ήρθε μετά από έρευνες των υπευθύνων της εταιρείας από την Στουτγάρδη ότι η μοναδική έως τώρα επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων δεν έφερε τις ανάλογες πωλήσεις στις GTS, GT4 και Spyder.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής των συγκεκριμένων εκδόσεων έχει τη δυνατότητα επιλογής του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK επτά σχέσεων. Προς το παρόν η Porsche δεν έχει ανακοινώσει τις επιδόσεις των μοντέλων με το εν λόγω σύστημα μετάδοσης, αν και πολύ πιθανό να είναι οριακά βελτιωμένες, κυρίως στις επιταχύνσεις, είτε από στάση, είτε εν κινήσει.

Κάτω από το καπό των 718 Cayman GTS, GT4 και 718 Boxster Spyder βρίσκεται το ατμοσφαιρικό, εξακύλινδρο μοτέρ των 4,0 λίτρων που βασίζεται στο 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο flat six που τοποθετείται στην τελευταία γενιά της 911 Carrera. Στην GTS η απόδοση φτάνει τους 400 ίππους, στις υπόλοιπες δύο η ισχύς ανεβαίνει στους 420 PS. Παρά την πολύ υψηλή απόδοση ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων καθώς και με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ελέγχου της καύσης που διαθέτει η Porsche, προς όφελος της οικονομίας. Και στις τρεις περιπτώσεις η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Οι πρώτες παραδόσεις των παραπάνω εκδόσεων με το PDK κιβώτιο αναμένονται στις αρχές του 2021.