ΝΕΑ

Η Alpine A110 εκθρόνισε την Porsche 718 Cayman GT4; (+ video)

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine A110 εκθρόνισε την Porsche 718 Cayman GT4; (+ video)

ΝΕΑ

Η Alpine A110 εκθρόνισε την Porsche 718 Cayman GT4; (+ video)

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Alpine έχουν αποφασίσει να ανταγωνιστούν την Porsche όσο καλύτερα μπορούν και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους έχει αρχίσει να γίνεται ορατό.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, οι συντελεστές του ψηφιακού καναλιού CarSpyMedia στο ΥouTube ανήρτησαν σε αυτό πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης ενός πρωτότυπου της Alpine A110 στο Nürburgring-Nordschleife.

Το αυτοκίνητο ήταν καμουφλαρισμένο και διέθετε μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος του, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για μια ακόμη πιο σπορ έκδοση του μοντέλου.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό δεν ήταν μόνο αυτό. Το στοιχείο του κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η παρουσία στην λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» και του Εστεμπάν Οκόν, του πιλότου της Alpine F1 Team.

Advertisement
Advertisement

O Γάλλος, οδήγησε το πρωτότυπο στην πίστα για πολλούς γύρους και συνέβαλε στο έργο του Λοράν Ιγκρόν, του οδηγού εξέλιξης της γαλλικής εταιρείας.

Ο ανεπίσημος χρόνος που καταγράφηκε τότε ήταν 7:18.77 λεπτά, ο οποίος είναι ταχύτερος από τον αυτόν που η Porsche 718 Cayman GT4 σημείωσε επίσημα εκεί το 2019. Ο χρόνος αυτής της έκδοσης του γερμανικού spotrs car ήταν 7:28.00 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Alpine βρέθηκαν και πάλι στο Nürburgring-Nordschleife με το πρωτότυπο της A110 το οποίο έχει κάποιες επιπλέον βελτιώσεις. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, αυτές αφορούν σίγουρα στη νέα αεροτομή στο πίσω μέρος η οποία είναι ορατή στο αμάξωμά του.

Advertisement

Η έκδοση παραγωγής ίσως ονομαστεί A110 RS ή Α110 Trophy-R. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα. Ως τώρα, η μέγιστη ισχύς του δίλιτρου turbo κινητήρα φτάνει τους 300 ίππους.

O εξακύλινδρος τετράλιτρος boxer της 718 Cayman GT4 απέδιδε 420 ίππους όταν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, όμως το γερμανικό αυτοκίνητο ήταν πιο βαρύ από το γαλλικό.

Advertisement

Μένει να δούμε τον επίσημο χρόνο που θα ανακοινώσει η Alpine από το πρωτότυπο στη συγκεκριμένη πίστα, εάν όντως θα είναι ταχύτερος από την Porsche και φυσικά πού θα έχει σταματήσει το χρονόμετρο.