Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Volvo!

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Volvo!

ΝΕΑ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Volvo!

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρεία διερευνά το συμβάν και λαμβάνει αντίμετρα για τη θωράκισή της –  Επηρεάζονται οι ιδιοκτήτες μοντέλων της;

Advertisement
Advertisement

Αυξάνονται οι εταιρείες που γίνονται στόχοι κυβερνοεπιθέσεων, με τελευταίο θύμα τη Volvo, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Επιτήδειοι παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας της σουηδικής εταιρείας, αποκτώντας πρόσβαση στην «αποθήκη αρχείων της».

Ο κατασκευαστής διερευνά το συμβάν, αλλά μπορεί να επιβεβαιώσει πως «εκλάπη ένα περιορισμένο μέρος της περιουσίας του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D)». Επισημαίνει, επίσης, ότι βάσει των πρώτων στοιχείων, η κυβερνοεπίθεση ενδέχεται να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη λειτουργία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Συνιστά, ωστόσο, από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της ψυχραιμία, μιας και προς το παρόν δεν στοιχειοθετείται πως εγκυμονεί κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια των οχημάτων τους ή των προσωπικών τους δεδομένων.

Αφού έγινε αντιληπτό το χτύπημα, οι Σουηδοί εφάρμοσαν εν ευθέτω χρόνω αντίμετρα ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν από παρόμοια περιστατικά.

Advertisement

Στέλεχος της Volvo μίλησε στο Reuters, αναφέροντας ότι τρίτοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εταιρεία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν επρόκειτο για ανθρώπους της ασφάλειας ή τους δράστες.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια το FBI προειδοποίησε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πως ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο χάκερς, οι οποίοι επιδιώκουν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, μέσω μολύνσεων με «λυτρισμικό» (ransomware), παραβιάσεων δεδομένων και υποκλοπής στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης.

Advertisement

Τον Αύγουστο του 2020, στο επίκεντρο κυβερνοεπίθεσης είχε βρεθεί και το εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα. Η επίθεση απετράπη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ενός εργαζομένου της εταιρείας. «Ήταν μια σοβαρή επίθεση», είχε γράψει τότε ο Elon Musk σε ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς να προχωρά σε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Αναγνωρίζεται η δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής
Δοκιμή: Volvo XC40 Recharge
Volvo: Τα οικονομικά της αποτελέσματα