Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με υβριδικό V12 η διάδοχος της Lamborghini Aventador

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με υβριδικό V12 η διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Με υβριδικό V12 η διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Η Lamborghini δε συμβιβάζεται με τη νέα αυτοκινητική μόδα όπου ευδοκιμούν τα μικρά μοτέρ, και επιμένει στους V12.

Advertisement
Advertisement

Σθεναρή αντίσταση στην κατάργηση των πολυκύλινδρων κινητήρων προβάλλει η Lamborghini, παρά τον σταδιακό εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το πρώτο της υβριδικό μοντέλο, η πανίσχυρη Sian, που ενσωματώνει έναν εξηλεκτρισμένο 12κύλινδρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών, «πιστή» στον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λτ. θα μείνει και η διάδοχος της Aventador, η οποία δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί εντός του τρέχοντος έτος, επωφελούμενη από υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως το επερχόμενο μοντέλο θα  υιοθετεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 12κύλινδρου, ενώ αναμένεται να ενσωματώνεται το ίδιο υβριδικό σύστημα με τη Sian. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τον V12 θα υπάρχει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ που θα παράγει επιπλέον 34 PS, εκτοξεύοντας τη συνολική ισχύ στα 819 PS.

Παράλληλα, η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά σε πυκνωτή, ο οποίος χαρακτηρίζεται για το μειωμένο του βάρος, τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και τους μικρούς χρόνους φόρτισής του.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε, η παρουσίαση της διαδόχου της Lamborghini Aventador δεν αποκλείεται να γίνει εντός του 2021. Στον αντίποδα, το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά δεν είναι προγραμματισμένο για πριν το 2022.

Advertisement

Σημειώνεται, πως η Lamborghini ετοιμάζει ένα ακόμη μοντέλο. Ενδέχεται και αυτό να χρησιμοποιεί ως βάση την Aventador, αλλά θα παράγεται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών (κάτω από 100).

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται μια σπάνια Lamborghini Murcielago Versace Edition
Lamborghini Urus: Από τα σαλόνια στα αλώνια (VIDEO)
Κλείνει τα 50 της χρόνια η Lamborghini Countach LP 500

 

Advertisement