Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο μοντέλα με V12 κινητήρα μέσα στο 2021 από τη Lamborghini

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο μοντέλα με V12 κινητήρα μέσα στο 2021 από τη Lamborghini

ΝΕΑ

Δύο μοντέλα με V12 κινητήρα μέσα στο 2021 από τη Lamborghini

ΝΕΑ

Η Lamborghini ανακοινώνει όχι μια αλλά δύο νέες αποκαλύψεις μοντέλων με κινητήρα V12 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο έτος που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Σε πείσμα των καιρών, όπου οι V8 κινητήρες φαίνεται να είναι οι πλέον πολυκύλινδροι της αγοράς, η Lamborghini θα επιμείνει με V12 και μάλιστα όχι μόνο σε ένα μοντέλο.

Το ένα από τα δύο μοντέλα για τα οποία γίνεται ο λόγος, θα είναι αυτό που θα αντικαταστήσει την Aventador με κινητήρα V12 και ίσως να το δούμε πιο νωρίς από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύνθεση των πληροφοριών που μας δίνουν τα δεδομένα για να περιμένουμε δύο αυτοκίνητα με V12 κινητήρα και όχι μόνο ένα, έρχεται από την ίδια την Lamborghini. Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου για την έκδοση STO της Huracan, η Lamborghini αναφέρει πως το συγκεκριμένο μοντέλο, μέσα στο 2021 θα «συνοδευτεί από δύο νέα προϊόντα».

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο διάδοχος της Aventador θα έχει ένα ατμοσφαιρικό V12 σύνολο με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και με δεδομένο το ότι προορίζεται για διάθεση στις αγορές από το 2022, είναι πολύ πιθανό να μας «αποκαλυφθεί» μέσα στο 2021. Μια σχεδόν σίγουρη προοπτική είναι η κυκλοφορία ενός άλλου υβριδικού με βάση το Aventador, ένα μοντέλο που θα είναι παρόμοιο με το Sian και φυσικά θα αφορά πολύ περιορισμένη παραγωγή (λιγότερα από 100 κομμάτια). Το συγκεκριμένο θα ξεχωρίσει από τα παραδοσιακά υβριδικά οχήματα στο ότι χρησιμοποιεί ένα σύστημα supercapacitor για να δημιουργήσει ένα ήπιο-υβριδικό σύστημα, προσφέροντας μια ισχύ της τάξης των 820 ίππων. Φυσικά μια και μιλάμε για μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, θα μπορούσαμε να περιμένουμε και μια εμπορική έκδοση του SC20 που έχουμε στις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Lamborghini για το άμεσο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται μια σπάνια Lamborghini Murcielago Versace Edition
Lamborghini Urus: Από τα σαλόνια στα αλώνια (VIDEO)
Κλείνει τα 50 της χρόνια η Lamborghini Countach LP 500