Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με άλλη μορφή το Peugeot 508 του μέλλοντος

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με άλλη μορφή το Peugeot 508 του μέλλοντος

ΝΕΑ

Με άλλη μορφή το Peugeot 508 του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η Peugeot θα διατηρήσει και στο μέλλον το 508 στη γκάμα της αλλά με διαφορετικό σύστημα κίνησης και χωρίς να χάσει το χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot, παρουσίασε για πρώτη φορά το 508 το 2010 και με αυτό αντικατέστησε το 407, το μεσαίο τετράθυρο μοντέλο που είχε στη γκάμα της ως τότε. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2018, εμφανίστηκε η δεύτερη γενιά του και εφέτος θα δούμε στην αγορά την επανασχεδιασμένη εκδοχή αυτής.

Κάποιοι ίσως θεωρούν το 508 μια «παραδοξότητα», τόσο μεταξύ των υπόλοιπων μοντέλων τής γαλλικής εταιρείας όσο και γενικότερα. Ένα sedan όχημα της μεσαίας κατηγορίας στις ημέρες μας; Δεν είναι… εμπορικό.

Όμως, στην Peugeot δεν αντιμετωπίζουν με αυτή τη νοοτροπία το αυτοκίνητο που είναι η «ναυαρχίδα» τους. Μάλιστα, σκοπεύουν να το διατηρήσουν, προσαρμόζοντάς το στα δεδομένα της εποχής μας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Linda Jackson, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot, το 508 θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον και δεν θα καταργηθεί. Μάλιστα, η επόμενη γενιά του θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα διατίθεται τόσο με fastback αμάξωμα (πεντάθυρο) όσο και ως station wagon.

Advertisement

Λογικά, η αισθητική του θα είναι σύννομη με τη νέα σχεδιαστική εικόνα που είδαμε στο πρωτότυπο Inception (φωτογραφία επάνω) και η τεχνολογία του θα πληροί ό,τι προβλέπεται στο ομώνυμο καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το καινούργιο 508 ενδεχομένως να έχει λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα, για να είναι ελκυστικό και σε αυτόν τον τομέα σε όσους αρέσκονται σε οχήματα της κατηγορίας crossover ή SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS
Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Peugeot 3008 και 5008 Hybrid
Peugeot 2008: Η τέχνη της άνεσης