Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αυτονομία 470 km το ηλεκτρικό Hyundai Kona

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτονομία 470 km το ηλεκτρικό Hyundai Kona

ΝΕΑ

Με αυτονομία 470 km το ηλεκτρικό Hyundai Kona

ΝΕΑ

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο Kona Electric, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό compact SUV της, το οποίο έρχεται για να προσφέρει εξαιρετική οικονομία κίνησης, μηδενικούς ρύπους και αυτονομία με μια φόρτιση έως και 470 km. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Kona Electric βασίζεται πάνω στο compact SUV Hyundai Kona και θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας.

Στην πρώτη εξ αυτών διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων και ροπής 395 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου πολυμερούς χωρητικότητας 39.2 kWh. Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 6 ώρες και 10 λεπτά από μια απλή πρίζα, ενώ υπάρχει και ταχυφορτιστής που μπορεί να φορτίσει το 80% της μπαταρίας σε μόλις 54 λεπτά. Σύμφωνα με την εταιρεία η έκδοση αυτή θα μπορεί να προσφέρει έως και 300 km αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση, βάση του νεότερου κύκλου μέτρησης κατανάλωσης WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη έκδοση του ηλεκτρικού Kona διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων ισχύος και ροπής 395 Nm. Συνδυάζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh, που μπορεί να φορτίσει από απλή πρίζα σε 9 ώρες και 40 λεπτά ή σε 54 λεπτά μέσω φορτιστή για το 80% της χωρητικότητάς της. Η αυτονομία με μια φόρτιση είναι αυξημένη και αγγίζει τα 470 km (κύκλος WLTP).

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Hyundai υπόσχεται ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Kona Electric απαιτεί 9,3 δλ. στην έκδοση των 135 ίππων και έχει τελική ταχύτητα 167 χλμ./ώρα. Στην ισχυρότερη έκδοσή του, το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα παραμένει στα 167 χλμ./ώρα.

Kona Electric 640 (3)

Advertisement

Στιλιστικά, το νέο Hyundai Kona Electric διατηρεί το ίδιο μοντέρνο, 5θυρο αμάξωμα των «συμβατικών» εκδόσεων του μοντέλου, έχοντας όμως νέα γρίλια με κλειστές εισαγωγές, πιο αεροδυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πλαϊνές ασημί ποδιές, νέας σχεδίασης πίσω αεροτομή, καθώς και ειδικές για την έκδοση, 17 ιντσών ζάντες.

Επίσης, το νέο μοντέλο είναι λίγο πιο μακρύ από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Kona (4.180 χλστ., +15 χλστ.), ενώ είναι και πιο κοντό σε ύψος (1.570 χλστ., +20 χλστ.).

Advertisement

Στο εσωτερικό του το ηλεκτρικό Kona εφοδιάζεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών που διαθέτει πολλές ενδείξεις που αφορούν στη λειτουργία του ηλεκτρικού του συστήματος, αλλά και με ένα νέο σύστημα Head-Up Display. Υπάρχουν επιπλέον πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, σύστημα φόρτισης κινητού μέσω Wi-Fi, High-end ηχοσύστημα της Krell και πολλά άλλα.

Kona Electric 640 (2)

Σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου αποτελεί και το γεγονός ότι η προσθήκη των μπαταριών έχει γίνει χωρίς να κλέβεται χώρος από την καμπίνα των επιβατών. Χωρίς το καλώδιο φόρτισης, το πορτ-μπαγκάζ προσφέρει 373 λτ. χωρητικότητας, ενώ με αποθηκευμένο το καλώδιο φθάνει τα 332 λτ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις με μοτέρ βενζίνης του Kona έχουν πορτ-μπαγκάζ 361 λτ.

Advertisement