Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 77.280€ μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το Subaru Impreza RB5

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 77.280€ μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το Subaru Impreza RB5

ΝΕΑ

Με 77.280€ μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το Subaru Impreza RB5

ΝΕΑ

Το συγκεκριμένο Subaru Impreza RB5 είναι του 1999 και προφανώς βρίσκεται στα χέρια κάποιου συλλέκτη, μια και έχει διανύσει συνολικά μόλις 6.437 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια από τις «ξεχασμένες» -αν υπάρχουν τέτοιες- περιορισμένες εκδόσεις του Subaru Impreza και έχει βγει προς πώληση στο Χονγκ Κονγκ με 93.900 δολάρια (77.280 ευρώ).

Έχουν κατασκευαστεί μόλις 444 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης περιορισμένης έκδοσης RB5, που θεωρείται αντίστοιχη του Mitsubishi Lancer Evo 6 Tomi Makinen Edition. Η έκδοση RB5 δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την επιστροφή του βρετανού πρωταγωνιστή του WRC, Richard Burns στην ομάδα της Subaru που ήταν υπό τη διεύθυνση της Prodrive. Ο Burns είχε προηγουμένως αγωνιστεί για τη Subaru αλλά όχι για πλήρη σεζόν πρωταθλήματος. Φυσικά, τα γράμματα «RB» ήταν τα αρχικά του και «5» ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν και σε αντίθεση με το Tomi Makinen, ο Burns δεν είχε στεφθεί ακόμα Παγκόσμιος Πρωταθλητής όταν η Subaru λάνσαρε τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, ως ένδειξη της πίστης που είχε στο βρετανό.

Advertisement
Advertisement

Το RB5 προσφέρθηκε μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο γι’ αυτό και είναι με το τιμόνι δεξιά. Διαθέτει ειδική σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος της Speedline 17 ιντσών σε χρώμα «Pewter», μπροστινά φώτα PIAA με μοναδικά καλύμματα RB5, quickshift της Prodrive, A/C και μοναδικά πατάκια για τα πόδια των επιβαινόντων. Το εσωτερικό διαθέτει μπλε καθίσματα Alcantara και επένδυση στις πόρτες από suede. Το πακέτο WR Sport που έχει το συγκεκριμένο, πρόσθετε μια σειρά από καλούδια της Prodrive, συμπεριλαμβανομένου ενός Prodrive High Wing (οπτικά παρόμοιο με τη φτερούγα του STi αλλά με ενσωματωμένο φως φρένων), πρόγραμμα διαχείρισης του κινητήρα και intercooler. Όλα τα παραπάνω, είχαν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει απόδοση 240 ίππων. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το νούμερο 351 από τα 444, όπως αναφέρεται και στην ειδική πινακίδα RB5 της κεντρικής κονσόλας. Το ποσό πάντως που απαιτείται για να αποκτήσει κανείς κάτι τόσο ιδιαίτερο από την ιστορία της Subaru, είναι μάλλον λογικό και μπορεί να προσελκύσει αρκετό κόσμο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Φήμες για τετρακίνητο hatchback από συνεργασία Toyota-Subaru
Έτσι θα μπορούσε να είναι το Subaru Baja του μέλλοντος (render)
Ετοιμάζεται καθαρόαιμη off road έκδοση του Subaru Outback

Advertisement