Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 680 ίππους το αγωνιστικό Toyota Hypercar

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 680 ίππους το αγωνιστικό Toyota Hypercar

ΝΕΑ

Με 680 ίππους το αγωνιστικό Toyota Hypercar

ΝΕΑ

Με μια ανάρτηση στο Twitter η Gazoo Racing αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες για το αγωνιστικό της Toyota που προετοιμάζει για τη νέα κατηγορία hypercar που έχει θεσπίσει η FIA για αγώνες αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες σχετικά με την δημιουργία ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού από την Gazoo Racing ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια και πλέον το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο καθώς η εταιρία αποκάλυψε επίσημα τεχνικές λεπτομέρειες του hypercar που ετοιμάζει για την συμμετοχή στην αντίστοιχη νέα κατηγορία που έχει θεσπίσει η FIA.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών η Gazoo Racing θα κατασκευάσει περίπου 20 αντίτυπα της πολιτικής έκδοσης του Toyota hypercar προκειμένου να κατοχυρώσει το δικαίωμα έκδοσης αγωνιστικού δελτίου για το αυτοκίνητο. Ακόμα βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί η επίσημη ονομασία (αν και φημολογείται πως θα είναι GR 010) όμως σε πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter η Gazoo Racing ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Toyota hypercar

Advertisement
Advertisement

Στην ίδια ανάρτηση καταγράφονται μάλιστα και ορισμένες προδιαγραφές του μοντέλου όπως για παράδειγμα το γεγονός πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μια υβριδική μονάδα που θα αποτελείται από έναν twin-turbo κινητήρα 2.4 λίτρων και από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση θα φθάνει τους 680 ίππους οι οποίοι θα μεταφέρονται και στους τέσσερις τροχούς. Η απόδοση είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή των 1.000 ίππων που συνόδευε το πρωτότυπο μοντέλο όμως και πάλι αφήνει πολλές υποσχέσεις σε επίπεδο επιδόσεων με το δεδομένο πως το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι μόλις 1.030 κιλά. Πάντως τα παραπάνω δεδομένα αφορούν την αγωνιστική έκδοση LMH (Le Mans Hypercar) η οποία υπόκεινται στους περιορισμούς των αγωνιστικών κανονισμών. Δεν αποκλείεται λοιπόν η έκδοση παραγωγής να πλησιάζει την απόδοση των 1.000 ίππων του πρωτότυπου μοντέλου.

Toyota hypercar

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Το Toyota GR Yaris “δικάζει” το Honda Civic Type R (video)

Έντονη κριτική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Toyota

Advertisement

Στην πίστα με τη Toyota GR Supra GT4 (video)

 

 

Advertisement