Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Το νέο crossover θα υιοθετεί το υβριδικό σύστημα της Toyota

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda: Το νέο crossover θα υιοθετεί το υβριδικό σύστημα της Toyota

ΝΕΑ

Mazda: Το νέο crossover θα υιοθετεί το υβριδικό σύστημα της Toyota

ΝΕΑ

Η Mazda χρησιμοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου προκειμένου να teasάρει τον επερχόμενο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Αυτό δεν ήταν όμως το μόνο ενδιαφέρον πράγμα που αποκάλυψε η φίρμα…

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 21% και είχαν ζημιά 425,9 εκατομμύρια ευρώ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Mazda θέλει να εξοικονομήσει χρήματα.

Έτσι οι Ιάπωνες επιταχύνουν τη μείωση του κόστους και «ενισχύουν» τις συμμαχίες τους με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Mazda θέλει επίσης να επενδύσει σε μοναδικά προϊόντα και τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία επενδύει σε μια νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί τον επερχόμενο κινητήρα inline-six. Θα υπάρχουν εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ και Skyactiv-X όπως αναμενόταν δηλαδή.

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και τετρακίνηση, καθώς και υβριδικούς κινητήρες με ήπια υβριδικά και plug-in συστήματα. Τα μικρότερα μοντέλα θα υιοθετήσουν «πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας μάλιστα και τεχνολογία περιστροφικού κινητήρα».

Advertisement
Advertisement

Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία θα αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση και θα εξελίξει μια «αποκλειστική» πλατφόρμα για τα ανάλογα μοντέλα. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί επίσης στην αυτόνομη οδήγηση όπως επίσης και στη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Mazda στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της σε 450.000 μονάδες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, δημιουργούνται αντιπροσωπείες “επόμενης γενιάς” και η χρηματοδότηση προς τους πελάτες θα βελτιωθεί χάρη στη συνεργασία της φίρμας με την Toyota. Μιλώντας για την Toyota, η Mazda πρόκειται να ενισχύσει τους αμερικάνικους δεσμούς της χάρη στο νέο εργοστάσιο που έχει από κοινού με την Toyota στην Αλαμπάμα.

Advertisement

Η Mazda έχει πεισθεί για το τι θα κατασκευάσει στο εργοστάσιο, λέγεται πως θα είναι ένα crossover με παραγωγική ικανότητα 150.000 μονάδες ετησίως. Το επερχόμενο μοντέλο θα προσφέρεται με υβριδικό σύστημα προερχόμενο από την Toyota.

Η Mazda θα προσφέρει επίσης τον δίδυμο αδελφό του γνωστού μας Toyota Yaris. Λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο σε αυτό το σημείο, αλλά όπως φημολογείται τελευταία πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο που θα πωλείται στην Ευρώπη. Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη που θα εμφανιστεί προσεχώς.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Προχωρά ο εξακύλινδρος κινητήρας της Mazda

Mazda ΜΧ-30: Το 2022 και με Wankel

Advertisement

Η ιδιαίτερη σχεδίαση του νέου Mazda MX-30 (video)