Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Καμία πιθανότητα συγχώνευσης με Toyota

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Καμία πιθανότητα συγχώνευσης με Toyota

ΝΕΑ

Mazda: Καμία πιθανότητα συγχώνευσης με Toyota

ΝΕΑ

Η Mazda και η Toyota δημιούργησαν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός εργοστασίου στην πολιτεία της Αλαμπάμα, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων. Ενώ για κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες προετοιμάζονται για συγχώνευση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Β. Αμερικής ανέτρεψε την όποια φήμη.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αμερικάνικο δημοσίευμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, δήλωσε ότι η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να παραμείνει ανεξάρτητη και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει μία επιπλέον θυγατρική της Toyota. Βέβαια, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

2018-mazda6 (2)-chariatis-530

Ο Moro μίλησε επίσης για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των κυψελών καυσίμου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σημαντική για το μέλλον του αυτοκινήτου. Ακόμα, πιστεύει ότι οι μηχανές εσωτερικής καύσης θα μπορούσαν να ζήσουν για μια ακόμη δεκαετία, αν όχι περισσότερο, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις. Πάντως τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι η ενσωμάτωση των παραπάνω τεχνολογιών, τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement

2018-mazda6-chariatis-640

Μέρος της νέας στρατηγικής «Zoom-Zoom 2030» αποτελεί και η εφαρμογή του κινητήρα Skyactiv-X, που ουσιαστικά καταργεί τα μπουζί, αφού το καύσιμο μείγμα, συμπιέζεται σε πολύ μεγαλύτερη αναλογία στον θάλαμο καύσης, με αποτέλεσμα την αυτανάφλεξη του. Επίσης μέρος της παραπάνω στρατηγικής είναι η εισαγωγή αυτόνομης τεχνολογίας, με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων C02 κατά 50% σε σχέση με το 2010 και 90% μέχρι το 2050.

Advertisement