Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda CX-30: Ανώτερη εμπειρία οδήγησης

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda CX-30: Ανώτερη εμπειρία οδήγησης

ΝΕΑ

Mazda CX-30: Ανώτερη εμπειρία οδήγησης

ΝΕΑ

Το Mazda CX-30 έχει πολλαπλά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, ωστόσο στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης δεν έχει αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Mazda παρουσίασε στο κοινό του αυτοκινήτου το νέο CX-30 έπιασε τους πάντες στον ύπνο. Το εκλεπτυσμένο SUV της ιαπωνικής μάρκας όχι μόνο κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού με τον όμορφο σχεδιασμό του, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού οδηγού σε όλους τους τομείς.

Η Mazda έχει φροντίσει να δώσει στο CX-30 ότι ακριβώς χρειάζεται ο σύγχρονος οδηγός για να κινηθεί με ασφάλεια και άνεση σε όλες τις συνθήκες. Εκτός λοιπόν από το όμορφο παρουσιαστικό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, το CX-30 είναι εξοπλισμένο με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος αποδίδει από 122 ίππους στην έκδοση e-Skyactiv-G122, 150 ίππους στην έκδοση e-Skyactiv-G150 μέχρι και τους 186 ίππους στην έκδοση e-Skyactiv-X. Το σύνολο είναι ήπια υβριδικό και προσφέρει δυναμικές επιδόσεις και παράλληλα εξαιρετική οικονομία στο καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί λοιπόν το CX-30 να χρησιμοποιεί τεχνολογικά εξελιγμένους κινητήρες, να είναι άνετο, ασφαλές και συνδεδεμένο, ωστόσο το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει περισσότερο από όλα είναι η οδηγική του συμπεριφορά. Το SUV της Mazda έχει μια προσέγγιση την οποία δεν συναντάει κανείς εύκολα σε μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Όλα αρχίζουν από τη δομή της θέσης οδήγησης με τον οδηγό από την πρώτη κιόλας επαφή να έχει μια τέλεια σύνδεση με τα πετάλια, το τιμόνι και το μοχλό ταχυτήτων.

Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ευχαρίστηση στον οδηγό σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα τον προορισμό και τον τρόπο που κινείται. Οι μηχανικοί της Mazda έχουν δουλέψει σωστά στο να διασφαλίσουν ότι ο οδηγός έχει πάντα τον έλεγχο και την πληροφόρηση που χρειάζεται. Το CX-30 είναι στιβαρό, ευέλικτο και ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών. Το τιμόνι είναι ακριβέστατο και με έναν υπάκουο τρόπο ακολουθεί τις εντολές χωρίς να κρύβει εκπλήξεις.

Advertisement

Στην απολαυστική οδήγηση συμβάλει το νέο σύστημα G-Vectoring Control Plus. Το σύστημα συνεργάζεται με την μονάδα ελέγχου του κινητήρα και είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ελέγχει και να στέλνει σε κάθε τροχό πάντα την ιδανική ροπή. Αυτό διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και ιδιαίτερα στις στροφές και σε γλιστερή άσφαλτο. Στην γκάμα της Mazda βρίσκει κανείς και CX-30 με κίνησε σε όλους τους τροχούς και αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου οδήγησης χάρη και στην απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 175 χιλ.

Advertisement

Αυτοκίνητα σαν το Mazda CX-30 δημιουργούν φανατικούς δεσμούς μεταξύ οχήματος και οδηγού. Ποιοτικό, ασφαλές, σύγχρονο, όμορφο και κυρίως απολαυστικό να το οδηγείς, το SUV της Mazda έχει έναν και μοναδικό στόχο – να ευχαριστεί τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον τιμόνι. Λίγα σύγχρονα αυτοκίνητα πλέον έχουν τόσο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και η Mazda – ευτυχώς για όλους εμάς – βάζει πάνω και πρώτα από όλα την διασκέδαση του οδηγού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda Jinba Ittai: Όταν ο οδηγός και το αυτοκίνητο γίνονται ένα
Mazda σημαίνει αξιοπιστία
Mazda2 Bio concept: Ένα εργαστήριο σε τροχούς