Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μαθητές σχεδιάζουν τα Jeep του μέλλοντος

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μαθητές σχεδιάζουν τα Jeep του μέλλοντος

Mobility

Μαθητές σχεδιάζουν τα Jeep του μέλλοντος

Mobility

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές του σχεδιαστικού διαγωνισμού Drive for Design για μαθητές με θέμα τα ηλεκτρικά Jeep του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Ο οραματισμός για το μέλλον μέσα από τα μάτια των νέων οι οποίοι θα είναι και αυτοί που θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις αποτελεί αναμφίβολα κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι νικητές του διαγωνισμού Drive for Design του ομίλου Stellantis θα μπορούσαν να είναι αυτοί που θα εμπνεύσουν τα ηλεκτρικά Jeep του αύριο.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε ο Vincent Piaskowski με το σχέδιό του για το Jeep Grand Tenon. Οι έντονες ακμές και γωνίες του μοντέλου που οραματίστηκε έχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το φουσκωμένο καπό, η ενιαία κλειστή μάσκα και τα μακρόστενα φώτα που προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό. Χαρακτηριστική είναι και η διαμόρφωση της οροφής, ειδικά στο πίσω μέρος όπου η πίσω φαρδιά κολώνα διαχωρίζεται από το κάτω μέρος του αμαξώματος από μια λεπτή λωρίδα τζαμιού ενώ ενδιαφέρον έχει και το πίσω τζάμι που ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία του υπόλοιπου αυτοκινήτου έχοντας έντονες γωνίες.

Jeep Drive For Design

Advertisement
Advertisement

Τη δεύτερη θέση πήρε το σχέδιο του Michigander Rocco Morales που ονόμασε το αυτοκίνητό του Jeep Crazy Horse. Πρόκειται για μια φουτουριστική σύλληψη ενός SUV που ξεφεύγει από τα συνήθη δεδομένα καθώς οι γυάλινες επιφάνειες εκτείνονται σε σημαντικό μέρος των χαμηλότερων επιφανειών του αμαξώματος. Οι εντελώς εκτεθειμένοι μεγάλοι τροχοί δημιουργούν μάλιστα την αίσθηση ενός αυτοκινήτου με πιο σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου χαρακτήρα καθώς θα μπορούσε να προσφέρει και εύκολη ρύθμιση του ύψους από το έδαφος.

Jeep Drive For Design

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Jeep Advesary, του Alex Wang. Πρόκειται για μια πρόταση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί ως ένα όχημα με πολυμορφικό χαρακτήρα καθώς φαίνεται πως επάνω σε μια βασική πλατφόρμα θα μπορούσαν να προσαρμοστούν κάψουλες επιβατών με διαφορετικό ύφος μετατρέποντας το αυτοκίνητο από pick-up έως coupe SUV. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφία για σπουδές στο χώρο του σχεδίου και ίσως είναι μεταξύ των σχεδιαστών που στο μέλλον θα δουν τις δημιουργίες τους και στο δρόμο.

Advertisement

Jeep Drive For Design

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Stellantis: Τριπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων έως το τέλος του 2021
Ενεργειακές κυψέλες για τα μεσαία επαγγελματικά του ομίλου Stellantis
Το Jeep Gladiator γίνεται ένα θηριώδες 6×6

Advertisement