Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία BMW M2 Competition με άγριες διαθέσεις

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία BMW M2 Competition με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

Μία BMW M2 Competition με άγριες διαθέσεις

ΝΕΑ

Η Manhart παρουσιάζει μία βελτιωμένη έκδοση της BMW M2 Competition, με ιπποδύναμη αντίστοιχη ενός supercar.

Advertisement
Advertisement

O Γερμανικός οίκος Manhart Performance έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό, το οποίο δείχνει την προτίμησή του στα βελτιωμένα μοντέλα που παρουσιάζει κατά καιρούς η συγκεκριμένη φίρμα, που έχουν βασικά χαρακτηριστικά την αυξημένη ισχύ και την ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η MH2 500, που ουσιαστικά βασίζεται πάνω στην κορυφαία έκδοση της BMW M2 Competition. Εδώ, οι μηχανικοί της Manhart επικεντρώθηκαν κυρίως στην βελτίωση του TwinTurbo εξακύλινδρου σε σειρά μοτέρ των 3,0 lt, που γνωρίζουμε από το μοντέλο παραγωγής.

Χάρη στη νέα μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η οποία φέρει τον κωδικό MHtronik και που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου in-house, η ισχύς του βαυαρικού κουπέ έχει εκτοξευθεί στους 525 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 700 Nm. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους, αναφέρουμε ότι η εργοστασιακή M2 Competition αποδίδει 410 PS και 550 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η MH2 500 διαθέτει τετραπλές carbon απολήξεις με μεγαλύτερη διάμετρο 100 mm, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση, και πιο συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί ελατήρια της H&R, με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο η απόσταση από το έδαφος.

Advertisement

Οπτικά, η βελτιωμένη BMW ξεχωρίζει χάρη στο νέο bodykit, το οποίο περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια από carbon, όπως το εμπρός splitter και ο πίσω διαχύτης, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες Concave One με διάμετρο 20 ίντσων. Αντίστοιχα στην καμπίνα αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση της επιπλέον οθόνης AK Motion, μέσω της οποίας ο οδηγός ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τη λειτουργία του κινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes S 500 της Brabus τραβάει τα βλέμματα
Έτσι θα έδειχνε μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του Toyota GR 86
BMW M3 & M4 Competition: Τετρακίνητες και ταχύτερες!