Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τουρκικοί κινητήρες 1.500 PS για άρματα μάχης (+video)

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τουρκικοί κινητήρες 1.500 PS για άρματα μάχης (+video)

ΝΕΑ

Τουρκικοί κινητήρες 1.500 PS για άρματα μάχης (+video)

ΝΕΑ

Οι μηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας δουλεύουν στα… κόκκινα, με τη γείτονα χώρα να επιθυμεί να εκμηδενίσει την εξάρτησή της από εισαγωγές οπλικών συστημάτων.

Advertisement
Advertisement

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή του τουρκικού μοτέρ των 1.000 ίππων (UTKU), μαζί με το κιβώτιο με το οποίο θα συνεργάζεται. Ο κινητήρας αναπτύχθηκε εγχώρια από την εταιρεία BMC Power και προορίζεται για νέας γενιάς ελαφρά άρματα και τεθωρακισμένα μέγιστου βάρους 45 τόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερντογάν: Λεφτά με το… τσουβάλι απο το πουθενά

Η επιτυχής έκβαση των δοκιμών ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της αμυντικής τουρκικής βιομηχανίας (SSB), Ismail Demir, μέσω Twitter. Πρόκειται για έναν διπλοτούρμπινο οκτακύλινδρο μοτέρ απόδοσης 1.000 ίππων και 2.700 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος που αφορά τα κινητήρια σύνολα στην αμυντική τουρκική βιομηχανία, Mesude Kilinc, εκτός από τον κινητήρα αυτό καθαυτό, εγχώρια κατασκευασμένα είναι και πολλά άλλα εξαρτήματα, όπως οι υπερτροφοδότες, η ECU, ο μετατροπέας ροπής, το υδραυλικό τιμόνι και η μονάδα ελέγχου μετάδοσης.

Η Τουρκία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κινητήρων και πολλών περιφερειακών συστημάτων, επιθυμώντας να ενισχύσει την αυτάρκειά της στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Advertisement

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες διενεργήθηκαν και επιτυχή τεστ με πρωταγωνιστή έναν ακόμα κινητήρα ο οποίος εξελίσσεται από την εταιρεία BATU. Ο τελευταίος είναι ένας υδρόψυκτος V12 turbodiesel που παράγει 1.500 άλογα και τουλάχιστον 4.600 Nm ροπής, ενώ θα κινεί το άρμα μάχης Altay.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας – Ερχεται και Ελλάδα…
Τουρκία: Γιγαντιαία επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία!
Τουρκία: Η λύση στην έλλειψη τσιπ βρίσκεται στην πολεμική βιομηχανία

Advertisement