Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lykan HyperSport: Επέζησε από το Fast and Furious και δημοπρατείται

Ελλάδα 21:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lykan HyperSport: Επέζησε από το Fast and Furious και δημοπρατείται

ΝΕΑ

Lykan HyperSport: Επέζησε από το Fast and Furious και δημοπρατείται

ΝΕΑ

Νέα επεισόδια του Fast and Furious θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 25 Ιουνίου, ακολουθούμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8 Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχουν ακόμη δύο νέα επεισόδια μετά από αυτά. Ορισμένα πολύ ισχυρά αυτοκίνητα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία όπως αναμενόταν.

Πρόκειται για μια παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη ταινία Fast and the Furious πίσω στο 2001. Στην ταινία Furious 7 του 2015, για παράδειγμα, η εξωτική W Motors Lykan HyperSport ήταν πολύ χαρακτηριστική και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό με τα κατορθώματά της.

Για την παραγωγή της ταινίας, η εταιρεία σπορ αυτοκινήτων της Emirati που ιδρύθηκε στο Λίβανο το 2012, παρήγαγε 10 αυτοκίνητα του γνωστού supercar, οχήματα για ακροβατικά και άλλες δύσκολες αποστολές που απαιτούν κασκαντέρ.

Advertisement
Advertisement

Εννέα από αυτά καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των περίτεχνων γυρισμάτων και μόνο ένα επέζησε. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό από την RubiX σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου.

Η προ-υποβολή προσφορών, όπως έγινε γνωστό, θα είναι πλέον διαθέσιμη μέχρι και την επόμενη ημέρα της πραγματικής πώλησης.

«Έχουμε την τιμή να συνεργαστούμε με την W Motors προκειμένου να φέρουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας της ποπ κουλτούρας στην αγορά, ως το πρώτο όχημα NFT στο οποίο ο αγοραστής θα αναλάβει την κυριότητα μαζί με αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο.

Advertisement

Αυτό μάλιστα δεν έχει γίνει ποτέ πριν σε NFT, προσθέτει με στόμφο ο Nithin Palavalli, CEO της RubiX. «Καθώς τα οχήματα NFT συνεχίζουν να διεισδύουν σε διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η RubiX πρωτοπορεί στις τεχνολογικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον των πωλήσεων αυτοκινήτων και η W Motors είναι ιδανικός συνεργάτης».

Advertisement

Όταν κυκλοφόρησε αρχικά, το Lykan HyperSport ήταν επίσημα το τρίτο ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής εκείνη την εποχή.

Με τιμή 2,8 εκατομμύρια ευρώ και μόλις επτά συναρμολογημένα αντίγραφα, ήταν αρκετά εξωτικό θέαμα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η W Motors δημιούργησε περισσότερα αυτοκίνητα για τα γυρίσματα από τα αυτοκίνητα των πελατών, ωστόσο, με μόνο ένα τέτοιο αυτοκίνητο ακόμη εν ζωή, είναι ασφαλές να πούμε πως πρόκειται για το πιο σπάνιο Lykan HyperSport στον κόσμο.

Advertisement

Να σας θυμίσουμε πως το εντυπωσιακό supercar τροφοδοτείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 3,7 λίτρων, ο οποίος εξελίχθηκε από τη Ruf.

Για την ιστορία να σας πούμε πως παράγει μέγιστη ισχύ 780 ίππους και ροπή 960 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η ισχύς του καταλήγει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με ότι σκληροπυρηνικό συνεπάγεται αυτό στην απόλυτη συμπεριφορά του σε δρόμο ή πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Corvette Grand Sport του Fast and Furious 5
Τι ζημιές έχει κάνει το Fast and Furious;
Νέο trailer για το Fast & Furious 9 (+video)