Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο

ΝΕΑ

Με τελική ταχύτητα 400 χλμ/ώρα η Dubai Corporation for Ambulance Services, μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει το ταχύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το Lykan HyperSport, είναι το νέο ασθενοφόρο στο Dubai είναι ένα hypercar με 780 ίππους και τελική 400 χλμ/ώρα

Το Dubai είναι ένα από τα μέρη όπου είναι πιο εύκολο να συναντήσετε supercars και hypercars: Ferrari, Lamborghini, Bentley, Bugatti και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινές εικόνες της πόλης των Αραβικών Εμιράτων.

Μάλιστα κάποια από αυτά τα supercars (θα τα ξεχωρίσετε από το λευκό-πράσινο χρώμα), ανήκουν στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου. Είναι με λίγα λόγια περιπολικά. Τώρα, μετά την αστυνομία, η υπηρεσία υγείας στο Dubai εξοπλίστηκε επίσης με ένα αυτοκίνητο πολύ υψηλών επιδόσεων. Πρόκειται για το Lykan HyperSport , ένα supercar 780 ίππων ικανό να φτάσει τα 400 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο, που παράγεται από την W Motors, τέθηκε σε λειτουργία ως… ασθενοφόρο, με την ονομασία «HyperSport Responder» και άσπρο-κόκκινο χρώμα.  Η αποκάλυψή του έγινε με αφορμή την Expo 2020 (από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022) που γίνεται στο Dubai. Η έκθεση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 10 Απριλίου 2021 και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το Lykan είναι το πιο γρήγορο ασθενοφόρο στον κόσμο, καθώς και το πιο ακριβό και εντάχθηκε στα 331 οχήματα που αποτελούν τον στόλο της Dubai Corporation for Ambulance Services. Μην περιμένετε να μεταφέρει ασθενείς, αλλά γιατρούς σε έκτακτα περιστατικά και όσο πιο άμεσα γίνεται.

Advertisement

Το μοντέλο της Lykan είναι κατασκευασμένο σε μόλις 7 αντίτυπα και έχει κόστος περίπου 3,17 εκατομμύρια ευρώ. Αξία που δικαιολογείται από την πολύ περιορισμένη παραγωγή, τον πολύ υψηλών επιδόσεων κινητήρα, αλλά και από τα 420 διαμάντια στους προβολείς LED, την επίχρυση εσωτερική επένδυση οροφής, καθώς και τις επίχρυσες ραφές του δέρματος της καμπίνας επιβατών.

Advertisement

Από τεχνικής πλευράς, το Lykan μπορεί να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του. Έχει 6κύλινδρο boxer κινητήρα (από την Porsche) απόδοσης 780 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Για τα 0-100 επιταχύνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 400 χλμ./ώρα. Είναι μακράν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες υγείας.

«Η ταχύτητα και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» εξήγησε ο Khalifa bin Darrai, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dubai Corporation for Ambulance Services.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο!
Ένα Lykan Hypersport σε ρόλο περιπολικού!
Τα supercars σε φούλ εξέλιξη – Οι οδηγοί σε κίνδυνο;

Advertisement