Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus: Μετακομίζει στην Κίνα;

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lotus: Μετακομίζει στην Κίνα;

ΝΕΑ

Lotus: Μετακομίζει στην Κίνα;

ΝΕΑ

Η Geely, στην οποία ανήκει η Lotus εδώ και περίπου δύο χρόνια, επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή των αυτοκινήτων της στην Κίνα, σύμφωνα με τελευταίες αναφορές που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου. Έρχεται και SUV με το σήμα της Lotus; Ο κινέζικος κολοσσός που ακούει στο όνομα Zhejiang Geely Holding Group, φαίνεται πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Lotus, την οποία και θέλει να δει να ανθίζει περαιτέρω στο μέλλον αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή της σε σημαντικό βαθμό. Όπως άλλωστε έκανε και με την Volvo.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους τρόπους για να το πετύχει αυτό είναι να μεταφέρει την παραγωγή, ή τουλάχιστον ένα μέρος της, στην Κίνα, με το Reuters να αναφέρει πως το εργοστάσιο της Geely που θα αναλάβει τα μοντέλα της βρετανικης εταιρίας, είναι ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην πόλη Wuhan, με κόστος 1,3 δισ. δολάρια Αμερικής.

Οι προθέσεις της Geely φαίνεται να ξεκαθαρίζουν έπειτα από έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία και επικαλείται το Reuters αλλά και σχετικές αγγελίες για εργασία που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της.

Lotus_Exige

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή της βρετανικής εταιρίας το 2018 ήταν μόλις 1.630 αυτοκίνητα και η Geely θέλει να δει αυτή την παραγωγή να πολλαπλασιάζεται αρκετές φορές στο μέλλον ώστε η Lotus να έχει και την απαραίτητη κερδοφορία. Οι Κινέζοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το βαρύ όνομα της Lotus ώστε να ανταγωνιστούν μελλοντικά στην παγκόσμια αλλά και κινέζικη αγορά κατασκευαστές όπως είναι η Porsche. Αυτός είναι και ο λόγος που η Lotus αναμένεται να διευρύνει την γκάμα της προσφέροντας τουλάχιστον ένα SUV που φημολογείται άλλωστε εδώ και καιρό.

Αν το παραπάνω σενάριο γίνει τελικά πραγματικότητα τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα με το σήμα της Lotus θα κατασκευαστούν εκτός Βρετανίας.