Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Evora GT4 Concept: Επιστροφή στις πίστες

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Evora GT4 Concept: Επιστροφή στις πίστες

ΝΕΑ

Lotus Evora GT4 Concept: Επιστροφή στις πίστες

ΝΕΑ

Η Lotus παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το πρωτότυπο Evora GT4, που ίσως σηματοδοτήσει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές και μη πίστες, αρχής γενομένης από το 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Διατηρώντας την σχεδιαστική προσωπικότητα της έκδοσης δρόμου της Lotus Evora, η GT4 Concept βασίζεται στην ίδια αλουμινένια πλατφόρμα, ενώ λόγω της αγωνιστικής φιλοσοφίας της έχουν τοποθετηθεί ενισχυμένα φρένα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και παχύτερες αντιστρεπτικές. Επίσης, από το GT4 Concept δεν λείπει o εγκεκριμένος από την FIA κλωβός ασφαλείας οκτώ σημείων. Το βρετανικό μοντέλο φέρει ορισμένα επιπλέον στοιχεία, όπως την εκτενή χρήση carbon στο αμάξωμα (εμπρός-πίσω προφυλακτήρες, πίσω πτέρυγα, οροφή, εμπρός καπό και διαχύτης), όπως και την τοποθέτηση πλαστικών θυρών και σφυρήλατων αλουμινένιων ζαντών. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το απόβαρο να διατηρείται χαμηλά, μόλις 1.200 kg.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus Evora GT Concept κινείται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του κομπρεσοράτου κινητήρα V6 των 3,5 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους και 510 Nm ροπής, που μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Απαραίτητη βοήθεια δίνει το μπλοκέ διαφορικό της Torsen, ενώ η σύμφωνα με τον κατασκευαστή η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 270 km/h. Τέλος, για να  συμβαδίσει με τις νόρμες της FIA, η Evora GT4 Concept διαθέτει στοιχεία όπως αγωνιστικό κάθισμα, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και ρεζερβουάρ 120 λίτρων, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης και δοκιμαστή Gavan Kershaw έχουν ξεκινήσει οι εντατικές δοκιμές στην πίστα του Hethel.