Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus: Το 2021 παρουσιάζει το πρώτο της SUV

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus: Το 2021 παρουσιάζει το πρώτο της SUV

ΝΕΑ

Lotus: Το 2021 παρουσιάζει το πρώτο της SUV

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα Lotus έχει στα πλάνα της την παραγωγή δύο νέων μοντέλων, που εκτός απροόπτου θα απευθύνονται στους λάτρεις των SUV και crossover. Με την παραπάνω κίνηση, η φίρμα από το Hethel αλλάζει εντελώς προσανατολισμό, καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστή για τα σπορ, διθέσια μοντέλα της, όπως οι Elise, Exige και Evora.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Αρωγός στην εξέλιξη και κατασκευή των μελλοντικών μοντέλων της Lotus είναι ο νέος ιδιοκτήτης, που δεν είναι άλλος από την κινεζική Geely και η Volvo που ανήκει στον ίδιο όμιλο. Η σημαντική αυτή είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό, όταν σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό CAR, ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Marc Gales είχε αποκαλύψει ότι η Lotus έχει ξεκινήσει την διαδικασία σχεδιασμού τόσο ενός οικογενειακού SUV, με στόχο την Porsche Cayenne, όσο και δύο υψηλών επιδόσεων crossover μοντέλων, που θα μπουν με αξιώσεις ανάμεσα στις BMW X4 και X6.

jean-marc-gales_lotus1-chariatis-530

Με το λανσάρισμα του νέου SUV, οι συνολικές πωλήσεις, σύμφωνα πάντα με τον απερχόμενο πλέον Gales, θα παρουσίαζαν αυξητικές τάσεις (από 1.500 σε 3.000). Να αναφέρουμε ότι η μονάδα συναρμολόγησης στο Hethel μπορεί να φτάσει οριακά το χρόνο τα 5.000 μοντέλα, αλλά λογικά, το νέο SUV της Lotus θα παράγεται σε κάποιο από τα εργοστάσια της Volvo, από τη στιγμή που πιθανότατα να μοιράζονται πολλά εξαρτήματα, όπως τις πλατφόρμες SPA και CMA, κάποιους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ή υβριδικής τεχνολογίας, τα συστήματα υποβοήθησης κ.ά.

Advertisement

lotussuv_carmagazine-chariatis-640

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lotus ασχολείται με την κατηγορία των SUV. Το 2015 οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας είχαν καταστρώσει μία στρατηγική συνεργασίας με την κινεζική Goldstar για την κατασκευή ενός κόμπακτ διαστάσεων crossover, σχεδιασμένο να ανταγωνιστεί την Porsche Macan, έχοντας ως πλεονέκτημα το μικρότερο κατά 200-300 kg βάρος. Βέβαια, το συγκεκριμένο πρότζεκτ έμεινε στα χαρτιά και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Advertisement