Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη: Πόσες ώρες φόρτισης χρειάστηκε η Porsche Taycan;

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη: Πόσες ώρες φόρτισης χρειάστηκε η Porsche Taycan;

ΝΕΑ

Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη: Πόσες ώρες φόρτισης χρειάστηκε η Porsche Taycan;

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό sedan κατέλαβε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, χάρη στην αστραπιαία ταχύτητα «ανεφοδιασμού» της μπαταρίας του.

Advertisement
Advertisement

Άλλο ένα ρεκόρ στην μακροσκελή λίστα των μοναδικών επιτευγμάτων της πρόσθεσε πρόσφατα η Porsche Taycan, η οποία απέδειξε πως δεν είναι γρήγορη μόνο… στο γκάζι, αλλά και στη φόρτιση.

Ειδικότερα, το κομψό ηλεκτρικό sedan κατάφερε να συμπεριλάβει για άλλη μια φορά το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αναδεικνυόμενο στο μοντέλο που χρειάστηκε το μικρότερο χρόνο φόρτισης ώστε να διασχίσει τα δύο άκρα των ΗΠΑ.

Με το τον οδηγό Wayne Gerdes πίσω από το τιμόνι της, η Taycan ταξίδεψε από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη –διανύοντας μια απόσταση 4.561 χλμ. – μένοντας συνδεδεμένη στην πρίζα για μόλις 2 ώρες, 26 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Για την πιστοποίηση του ρεκόρ, ο Gerdes έπρεπε να σημειώνει την κάθε στάση που έκανε, παρουσία ανεξάρτητων αυτόπτων μαρτύρων. Παράλληλα, κάθε χιλιόμετρo καταγραφόταν μέσω GPS, με το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό να φτάνει στα χέρια των κριτών, οι οποίοι στο τέλος επικύρωσαν το ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι ο Wayne Gerdes… ισοπέδωσε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο αντιστοιχούσε σε 7 ώρες, 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο.

Advertisement

«Είμαι περήφανος και ειλικρινά λίγο έκπληκτος που έθεσa το νέο σημείο αναφοράς με τέτοια διαφορά. Η Taycan απέδωσε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός της.

Advertisement

Το ρεκόρ δεν ήρθε… άκοπα, δεδομένου ότι ο Gerdes έπρεπε να κάνει την προετοιμασία του, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή τα υπεραστικά δίκτυα με τους περισσότερους φορτιστές, μέσω κάποιων δημοφιλών εφαρμογών (apps) όπως οι Plug Share και Electrify America.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν, φυσικά, και στην Taycan και δη στο προηγμένο σύστημα φόρτισης που είναι συμβατό με ταχυφορτιστές ισχύος 350 kW, επιτρέποντας τον «ανεφοδιασμό» από το 6 στο 82% σε μόλις 22 λεπτά.

Η Taycan που πέτυχε το ρεκόρ ενσωμάτωνε το πακέτο Performance Battery Plus, παρουσία μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 93,4 kWh που εξασφαλίζει έως και 484 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV6 «ματσάρει» την Porsche Taycan Turbo S στους ελιγμούς (+video)
Η Porsche αποκάλυψε το νέο της σύστημα πολυμέσων
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική και all-rounder (video)