Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λόγω εγκληματικότητας θωρακίζονται τώρα και τα VW Golf

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λόγω εγκληματικότητας θωρακίζονται τώρα και τα VW Golf

ΝΕΑ

Λόγω εγκληματικότητας θωρακίζονται τώρα και τα VW Golf

ΝΕΑ

Εταιρεία στην Νότια Αφρική έχει κάνει χρυσές δουλειές μετατρέποντας αυτοκίνητα σε θωρακισμένα.

Advertisement
Advertisement

Η Νότια Αφρική παραμένει μια επικίνδυνη χώρα όσον αφορά την εγκληματικότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημειώνονται υψηλότατα ποσοστά παράνομων και βίαιων πράξεων τα οποία κρατάνε την αφρικανική χώρα στις ψηλότερες θέσεις εγκληματικότητας του κόσμου. Ένα από τα στατιστικά που κόβουν την ανάσα είναι ότι από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στην Νότια Αφρική.

Το γεγονός λοιπόν ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση σε θωρακισμένα αυτοκίνητα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η Armormax είναι μια από τις εταιρείες στο Γιοχάνεσμπουργκ που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει αυτοκίνητα μετατρέποντάς τα σε θωρακισμένα. Έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά μοντέλα όπως μια Jaguar i-Pace, ενώ πρόσφατα παρουσίασε ένα θωρακισμένο Volkswagen Golf GTI.

Advertisement
Advertisement

Η Armormax έχει μεγάλη τεχνογνωσία στα Golf καθώς το 2018 είχε παραδώσει έναν ολόκληρο στόλο σε μια εταιρεία. Η αναβάθμιση λοιπόν του νέου Golf 8 GTI ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι τεχνική της εταιρείας ήταν να αλλάξουν τα τζάμια με αλεξίσφαιρα της Optima. Όλες οι πόρτες, τα εξωτερικά πάνελ, τα καθίσματα και το πορτμπαγκάζ έχουν ενισχυθεί με ελαφρύ συνθετικό υλικό προστασίας, ενώ το ίδιο αλεξίσφαιρο υλικό έχει τοποθετηθεί και στην λειτουργική ηλιοροφή.

Το πακέτο της Armormax ολοκληρώνεται με ένα σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας. Το επιπλέον βάρος που έχει το θωρακισμένο Golf είναι 180 κιλά, κάτι όχι πολύ ευχάριστο ωστόσο στην έκδοση GTI με τους 240 ίππους και τα 370 Nm ροπής οι επιδόσεις αναμένεται να μην επηρεαστούν ιδιαίτερα. Άλλωστε, το σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση ένοπλης ληστείας θα είσαι απόλυτα ασφαλής μέσα στο Volkswagen σου.

Advertisement

Δείτε το πρώτο θωρακισμένο Golf 8 GTI.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW ID. Buzz
To ID.7, η ηλεκτρική λιμουζίνα της VW, είναι έτοιμo! (+Video)
Η «σούπερ γιαγιά» της VW επέστρεψε! (+video)