Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λιλιπούτειο ηλεκτρικό από το Ισραήλ (+video)

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λιλιπούτειο ηλεκτρικό από το Ισραήλ (+video)

ΝΕΑ

Λιλιπούτειο ηλεκτρικό από το Ισραήλ (+video)

ΝΕΑ

Εταιρεία από το Τελ Αβίβ παρουσίασε ένα έξυπνο ηλεκτρικό με μεταβλητό πλάτος – Ποια είναι η τιμή του.

Advertisement
Advertisement

Κάθε έκθεση αυτοκινήτου αποτελεί μια τεράστια γιορτή, προσελκύοντας δεκάδες πασίγνωστους κατασκευαστές. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως απουσιάζουν και κάποιες λιγότερο λαμπερές παρουσίες, που καταθέτουν μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Μία από αυτές είναι η εταιρεία City Transformer από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ που δίνει το «παρών» στην τρέχουσα Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Μαζί της έχει ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με αξιοσημείωτη αυτονομία και δυνατότητα στάθμευσης σε θέσεις που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικά για μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το όχημα έχει μήκος 2,5 μ. πλάτος μόλις ένα μέτρο, ύψος 1,58 μ. και μεταξόνιο 1,8 μ. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 88 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.  Σχετικά με τη φόρτιση, το 0-80% δεν απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά.

Το μεγαλύτερο ατού του, ωστόσο, δεν είναι άλλο από μια πλήρως μεταβλητή πλατφόρμα που, κατά τη διαδικασία στάθμευσης, έχει τη δυνατότητα να συρρικνώνει τα μετατρόχια (από 1,4 σε 1,0 μ.).

«Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως που με έξυπνο τρόπο μεταμορφώνει το πλάτος και την οδική του συμπεριφορά, παρέχοντας εντυπωσιακές εμπειρίες στάθμευσης και κυκλοφορίας εντός της πόλης», αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Advertisement

Η χρωματική παλέτα απαρτίζεται από 4 επιλογές (Spacious White, Concrete Grey, Nimble Blue Metallic και Transformer Red).

Σημειωτέον ότι οι προπαραγγελίες για το City Transformer έχουν ήδη ανοίξει με την αρχική τιμή να είναι 12.500 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)
Επίσημο: Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ με 1.020 Nm! (+video)
IAA Μόναχο 2021: Δεν είναι μία έκθεση αυτοκινήτου -Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο