Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Leclerc: Στην πίστα με τη Ferrari 275 GTB (video)

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Leclerc: Στην πίστα με τη Ferrari 275 GTB (video)

ΝΕΑ

Leclerc: Στην πίστα με τη Ferrari 275 GTB (video)

ΝΕΑ

O 23χρονος οδηγός της F1 έκατσε πίσω από το τιμόνι της 275 GTB και ταξίδεψε νοερά στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να συστηθεί με το ένδοξο παρελθόν της Ferrari είχε πριν λίγες μέρες ο Charles Leclerc. Ο 23χρονος οδηγός της Formula 1 κάθισε πίσω από το τιμόνι μιας 275 GTB απολαμβάνοντας μερικούς γύρους στην πίστα της μάρκας στο Φοριάνο.

«Τι υπέροχο αυτοκίνητο να οδηγείς… Αυθεντική απόλαυση. Μπορείς ν’ ακούσεις τον ήχο ο οποίος είναι πραγματικά απίστευτος, όπως και η αίσθηση που είναι φανταστική. Αυτό που είναι όμορφο είναι πως μπορείς να νιώσεις την ιστορία πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά και το πόσο έχουν εξελιχθεί τα αυτοκίνητα από τότε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Leclerc.

Advertisement
Advertisement

H Ferrari αποκάλυψε τη 275 Grand Turismo Berlinetta, όπως ήταν η πλήρης ονομασία του μοντέλου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1964, χρίζοντάς την διάδοχο της 250.

Κάτω από το καπό υπήρχε ο V12 των 3,3 lt κινητήρας Colombo με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής ο οποίος απέδιδε 280 PS στην GTB coupe και 260 PS στην κάμπριο εκδοχή, 275 GTS. Πρόκειται για το πρώτο δημιούργημα της μάρκας που υιοθέτησε ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, ενώ το κιβώτιο ήταν εγκαταστημένο πίσω.

Το 1966 η Ferrari 275 GTB ανανεώθηκε, υποβληθείσα σε κάποιες αισθητικές επεμβάσεις. Το ρύγχος μεγάλωσε, ενώ τόσο η μάσκα όσο και το πίσω μέρος ανασχεδιάστηκαν. Λίγο αργότερα το μοντέλο πέρασε στο δεύτερο στάδιο ζωής του, αποκτώντας την κωδική ονομασία 275 GTB/4. Ο αριθμός «4» υποδείκνυε τους εκκεντροφόρους επικεφαλής, με την ισχύ να αυξάνεται στους 300 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θρυλικές αγωνιστικές Aston Martin πωλούνται «πακέτο»
Η Lamborghini Countach LP 500 γίνεται 50 ετών
Αυτή είναι η νέα Ferrari SF21 (video)

Advertisement