Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θρυλικές αγωνιστικές Aston Martin πωλούνται «πακέτο»

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρυλικές αγωνιστικές Aston Martin πωλούνται «πακέτο»

ΝΕΑ

Θρυλικές αγωνιστικές Aston Martin πωλούνται «πακέτο»

ΝΕΑ

Η συλλογή Vantage Legacy της Aston Martin είναι το όνειρο κάθε πιστού οπαδού της Βρετανικής εταιρείας, ενώ αντικειμενικά πρόκειται για κάποια από τα ομορφότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί σε πίστες ανά τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Vantage τελευταίας γενιάς, είναι εκτός των άλλων ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Aston Martin.

Για να γιορτάσει την επιτυχημένη της παρουσία στις πίστες ανά τον κόσμο, η Aston Martin λανσάρει τη νέα «Vantage Legacy Collection» με τρεις αγωνιστικές Vantage. Με βάση την έκδοση δρόμου του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2005, η συλλογή έχει φτιαχτεί για να γιορταστεί μια θριαμβευτική περίοδος στην ιστορία αγώνων της Aston Martin, από το 2009 έως και το 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Aston Martin κέρδισε δύο φορές την κατηγορία της στο μυθικό 24ωρο αγώνα του Le Mans, επτά τίτλους στο πρωτάθλημα αντοχής FIA World Endurance Championship, καθώς επίσης και πολλούς διεθνείς τίτλους πρωταθλήματος σπορ αυτοκινήτου στις διοργανώσεις British GT, GT World Challenge και ELMS (European Le Mans Series).

Advertisement
Advertisement

Τη συλλογή Vantage Legacy αποτελούν το αγωνιστικό V8 Vantage GTE, το V12 Vantage GT3 και το Vantage GT4. Κάθε αγωνιστικό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της Aston Martin Racing και δεν μπορεί να πουληθεί ξεχωριστά παρά μόνο ως συλλογή των τριών. Και τα τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα διαθέτουν ένα ολοκαίνουργιο σασί και έχουν βαφτεί στο χαρακτηριστικό πράσινο που αποτελούσε το χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων της εταιρείας. «Για έναν συλλέκτη, αυτό το τρίο της Aston Martin Racing Vantage αντιπροσωπεύει το απόλυτο αφιέρωμα σε μια περίοδο διακρίσεων για τη μάρκα σε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων», δήλωσε ο David King, Πρόεδρος της Aston Martin Racing. «Ενώ η Aston Martin έχει έκτοτε κατακτήσει τίτλους παγκόσμιου πρωταθλήματος με την τρέχουσα γενιά V8 Vantage turbo, τα θεμέλια που τέθηκαν από την τεράστια επιτυχία του πρωτότυπου αυτοκινήτου. Η συλλογή Legacy είναι ένας όμορφος τρόπος για να έχει κάποιος αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο στο γκαράζ του». Η τιμή για τη συλλογή δεν ανακοινώνεται αλλά σίγουρα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τον τρόπο να πάρουν την πληροφορία αυτή μέσα από την ίδια την εταιρεία.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πως κατασκευάζεται η Aston Martin Vantage (VIDEO)

To εντυπωσιακό πρωτότυπο Aston Martin V12 Speedster

Advertisement

Aston Martin: Με τεχνολογίες Mercedes το πρώτο της ηλεκτρικό