Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το 8θέσιο Land Rover Defender

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται το 8θέσιο Land Rover Defender

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το 8θέσιο Land Rover Defender

ΝΕΑ

Η Land Rover είναι έτοιμη να εμπλουτίσει την γκάμα του Defender με μια οχταθέσια έκδοση, με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Με όπλα του το αστείρευτο εκδρομικό ταλέντο, τις σύγχρονες τεχνολογίες και το premium εσωτερικό, το νέο Land Rover Defender πραγματοποιεί μια ιδιαίτερα δυναμική εμπορική πορεία, διασταυρώνοντας τα ξίφη του με τη Mercedes G-Class και το Jeep Wrangler.

Προσώρας, το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, την 3θυρη “90” και την 5θυρη (110). Η βρετανική μάρκα, ωστόσο, δεν επαναπαύεται στις προαναφερθείσες εκδόσεις, και ετοιμάζεται να προσθέσει και ένα τρίτο μέλος στην παρέα.

Ο λόγος για το Defender 130, με επιμηκυμένο μεταξόνιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο εξαντλητικών δοκιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκληροτράχηλο SUV θα διατίθεται με θέσεις για 8 επιβάτες, για έναν περισσότερο δηλαδή συγκριτικά με το 7θέσιο Defender 110.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το μεγαλύτερο μεταξόνιο, στην αύξηση των διαστάσεων θα συμβάλλει και ο μεγαλύτερος πίσω προβόλος. Ειδικότερα, το συνολικό μήκος του θα φτάνει τα 5,1 μ., κατά 342 χλστ. μεγαλύτερο από το Defender 110 και κατά 227 χλστ. από τον άσπονδο εχθρό του, τη G-Class.

Για την κίνηση του πρέπει να περιμένουμε πως θα φροντίζουν κάποιοι από τους κινητήρες που ενσωματώνονται τις υπάρχουσες εκδόσεις: Έναν 2λιτρο diesel τεχνολογίας Ingenium 2.000 κ.εκ. με 200 ή 240 PS, έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. των 300 PS, ένα ήπια υβριδικό 6κύλινδρο 3.000 κ.εκ. των 400 PS και έναν V8 5,0 λίτρων με 525 ίππους.

Το Defender 130 πιθανότητα θα προσφέρεται και στην plug-in υβριδική έκδοση P400e που χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο τούρμπο βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδράμει στην εκτόξευση της συνδυαστικής ισχύος στα 404 άλογα.

Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση ολοκληρώνει το σπριντ «0-100» σε 5,6 δλ., έχει ηλεκτρική αυτονομία 43 χλμ. και «καίει» 3,3 λτ./100 χλμ. (βάσει WLTP).

Η παρουσίαση του 8θέσιου Land Rover Defender με το μακρύ μεταξόνιο αναμένεται εντός του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσωρινό στοπ στην παραγωγή των Land Rover Defender και Discovery
Το νέο Land Rover Defender Trophy θυμίζει κάτι από Camel Trophy
Η Bowler παρουσιάζει το αγωνιστικό Land Rover Defender

 

Advertisement