Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Land Rover Defender V8

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για το Land Rover Defender V8

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Land Rover Defender V8

ΝΕΑ

Η γκάμα του σκληροτράχηλου Land Rover Defender εμπλουτίζεται με την κορυφαία έκδοση V8 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5.0 και 525 ίππους

Advertisement
Advertisement

Η είδηση σχετικά με την εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του Defender με κινητήρα V8 ήταν γνωστή εδώ και αρκετό διάστημα και πλέον ήρθε η ώρα της επίσημης πρεμιέρας του μοντέλου παραγωγής το οποίο φαίνεται πως στέκεται στο ύψος των προσδοκιών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 5.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 525 ίππους και 625 Nm ροπής που περνούν και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Μια τόσο υψηλή απόδοση είναι δεδομένο πως θα προσφέρει και αντίστοιχου επιπέδου επιδόσεις με το Defender 90 να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2’’ έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα ενώ πολύ κοντά σε αυτές τις τιμές είναι και οι επιδόσεις του Defender 110 V8.

Land Rover Defender V8

Advertisement
Advertisement

Κατάλληλες ρυθμίσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση η οποία έχει πιο σφικτές ρυθμίσεις και παχύτερες αντιστρεπτικές. Παράλληλα το προαιρετικό ενεργό πίσω διαφορικό είναι κομμάτι του βασικού εξοπλισμού ενώ υπάρχει και μονάδα ελέγχου της γωνίας περιστροφής για περεταίρω βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών και επιπλέον το σύστημα Terrain Response περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Dynamic που προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση V8. Το συνολικό πακέτο αναβάθμισης των δυνατοτήτων του Defender συμπληρώνουν τα μεγάλα φρένα με τις εξαπίστονες δαγκάνες που είναι βαμμένες σε μπλε απόχρωση. Αυτή η λεπτομέρεια σε συνδυασμό με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης είναι μερικά από τα αισθητικά στοιχεία διαφοροποίησης του V8 από τις απλές εκδόσεις του Defender.

Land Rover Defender V8

Διαβάστε επίσης
To Land Rover Defender ξεκολλάει νταλίκα στον πάγο (VIDEO)
Land Rover Defender PHEV: Φορτίζει σε 30 λεπτά!
Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover