Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia: Ταξίδι στο χρόνο μέσα από ντοκιμαντέρ (+video)

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia: Ταξίδι στο χρόνο μέσα από ντοκιμαντέρ (+video)

ΝΕΑ

Lancia: Ταξίδι στο χρόνο μέσα από ντοκιμαντέρ (+video)

ΝΕΑ

H Lancia μας ταξιδεύει στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της, μέσα από μια σειρά ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ. Στο πρώτο επεισόδιο σταχυολογεί τα μοντέλα που απέσπασαν τον καθολικό σεβασμό για το design τους.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα ταξίδι στο χρόνο προχωρά η Lancia, με συνοδοιπόρους τους απανταχού φίλους της. Στις 27 Νοεμβρίου η μάρκα συμπληρώνει 115 χρόνια ζωής και για να το γιορτάσει λανσάρει μια σειρά ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Elegance on the move” όπου θα παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

Σε κάθε επεισόδιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano, θα φιλοξενεί έναν προσκεκλημένο και από κοινού θα προβαίνουν στην εξιστόρηση των πιο ενδιαφερουσών στιγμών.

Advertisement
Advertisement

Στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο “Timesless Design”, ο CEO της ιταλικής μπράντας συνομιλεί με τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Jean-Pierre Ploue, o οποίος ηγείται του τμήματος design ολόκληρης της Stellantis και πλέον καλείται μεταμορφώσει και τη Lancia.

Οι δύο άνδρες θα σταχυολογήσουν τα μοντέλα-ορόσημα στην αιωνόβια ιστορία της μάρκας, αρχής γενομένης από το πρώτο της μοντέλο το “Tipo 51” (σ.σ. γνωστό και ως “12HP”) που ξεχώρισε για το χαμηλωμένο ρύγχος του και το ελαφρού βάρους πλαίσιο. Επίσης, ήταν από τα πρώτα μοντέλα που ενσωμάτωνε άξονα μετάδοσης.

Advertisement

«Αν η Lancia έχει πολλούς φίλους ανά τον κόσμο, αυτό οφείλεται στο μοναδικό της στιλ, την κομψότητα και τη διαχρονική ομορφιά των αυτοκινήτων της. Στα 115 χρόνια ιστορία της, η Lancia έχει δημιουργήσει αυτοκίνητα που έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των ανθρώπων. Ο Vincenzo Lancia είχε μια ξεχωριστή φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να μοιάζει ένα αυτοκίνητο: Ασυμβίβαστο, ευέλικτο και compact», ανέφερε ο Luca Napolitano.

Κεντρικά θέματα συζήτησης στο επεισόδιο είναι το αεροδυναμικό Aprilia (1937), το ριζοσπαστικό Aurelia B24 Spider (1954), αλλά και το φινετσάτο Thema 8.32 που «πήρε» το όνομά του από την ελληνική λέξη “θέμα” και ενσωμάτωνε έναν 8κύλινδρο κινητήρα 3.000 κ.εκ. της Ferrari.

Advertisement

«Η Lancia ενσαρκώνει το ιταλικός στιλ, έναν μοναδικο συνδυασμό κλασικής κομψότητας, δημιουργικότητας και πάθους. Η Lancia γνωρίζει καλά πώς να κατασκευάζει αυτοκίνητα με σοφιστικέ σχεδίαση», αναφέρει από τη μεριά του ο Jean-Pierre Ploue.

Ακολουθεί το πρώτο επεισόδιο, “Timesless Design”

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Lancia Ypsilon ανανεώνεται
Σαγηνευτική και γρήγορη: Lancia Aurelia B20GT Outlaw
Έτοιμη να ανθίσει και πάλι η Lancia. Θα τα καταφέρει;