Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο

ΝΕΑ

Lamborghini Urus: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο

ΝΕΑ

Οι πολύ υψηλές ταχύτητες δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτά τα ρεκόρ χρειάζονται παγωμένες φλέβες για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Η Lamborghini Urus επί το έργο…

Advertisement
Advertisement

Για την Urus, το τελευταίο επίτευγμα έλαβε χώρα στη Ρωσία. Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εταιρεία αγώνων LAV, η Lamborghini σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο, σημειώνοντας 298 km/h. Είναι η πρώτη φορά που η ιταλική εταιρεία συμμετείχε στο Days of Speed, ένα ετήσιο φεστιβάλ αφιερωμένο στον καθορισμό ταχύτητας ρεκόρ στον πάγο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Βαϊκάλη της Ρωσίας, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη και βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Στην πραγματικότητα η Urus κατέγραψε την υψηλότερη ταχύτητα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με 302 km/h. Το Super SUV έκανε επίσης ρεκόρ στο χιλιόμετρο προσεγγίζοντας μέση ωριαία ταχύτητα 114 km/h από στάση. Αυτά τα επιτεύγματα συνέβησαν παρά τις προφανείς επισφαλείς συνθήκες και το γεγονός ότι υπάρχει ήδη σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας του πάγου κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το τιμόνι της Urus βρισκόταν ο Ρώσος κάτοχος 18 Days of Speed, Andrey Leontyev. Η FIA και η RAF (Ρωσική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων) επέβλεψαν τα ρεκόρ, ενώ, τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως η υψηλότερη καταγεγραμμένη ταχύτητα στον πάγο ήταν 335,7 km/h από ένα Audi RS6. Αυτό επιτεύχθηκε το 2013 στον Φινλανδικό Κόλπο της Βοθνίας. Δεν καταγράφηκε όμως επίσημα στα πρακτικά οπότε θεωρείται ως μη γεννώμενο.

Υπάρχει πάντως γενικά η πεποίθηση πως τέτοιου είδους ενέργειες είναι “σε μεγάλο βαθμό σπατάλη χρόνου”, αυτό μάλιστα προέρχεται και από την Callaway Cars – μια εταιρεία που κάποτε κατείχε το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που ονομάζεται Callaway SledgeHammer.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Lamborghini Urus: Από τα σαλόνια, στα αλώνια (video)
Lamborghini Urus: Θηρίο παντός εδάφους (video)
Lamborghini Urus: Το Kυνηγητό (video)

 

Advertisement