Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλασικό αγροτικό της Ford με ισχυρό crate ηλεκτρικό μοτέρ

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλασικό αγροτικό της Ford με ισχυρό crate ηλεκτρικό μοτέρ

ΝΕΑ

Κλασικό αγροτικό της Ford με ισχυρό crate ηλεκτρικό μοτέρ

ΝΕΑ

Η Ford διαφημίζει τον crate ηλεκτροκινητήρα της, τοποθετώντας τον σε ένα από τα πιο εμβληματικά αγροτικά της.

Advertisement
Advertisement

Οι crate κινητήρες – η αλλιώς αντικατάστασης – δεν είναι κάτι καινούριο, δεδομένου ότι αποτελούν ίσως τον ευκολότερο τρόπο να εκτοξεύσεις την απόδοση ενός αυτοκινήτου, και η εξέλιξή τους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως αναδύεται και μια καινούρια μόδα: Αυτή της δημιουργίας… ηλεκτρικών crate μοτέρ. Κύριος εκφραστής της νέας τάσης είναι η Ford που δημιούργησε έναν κινητήρα αντικατάστασης για την Mustang Mach-E GT Performance Edition.

Το μοτέρ φέρει την ονομασία “Eluminator” και αποδίδει 281/ 429 ίππους. Η αμερικανική εταιρεία, μάλιστα, φρόντισε να δώσει μια πρώτη γεύση για τις ικανότητες του μοτέρ, ενσωματώνοντάς το σε ένα εμβληματικό αγροτικό της.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το F-100, ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε σε εφτά γενιές από το 1948 έως το 1983, με τις ετήσιες πωλήσεις του στις ΗΠΑ να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το εικονιζόμενο pick-up δεν ενσωματώνει μία, αλλά… δύο μονάδες του ηλεκτρικού crate ηλεκτροκινητήρα, αποκτώντας τετρακίνητη υπόσταση και συνδυαστική απόδοση 487 PS/ 860 Nm.

Advertisement

Πέρα από το κινητήριο σύνολο το concept έχει «ντυθεί» στο χρώμα Avalanche Gray με «πινελιές» απόχρωσης Cerakote Copper. Παράλληλα, έχει προστεθεί υποδοχή φόρτισης και 19άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά Michelin Latitude Sport.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καμπίνα, η οποία φέρει σαφώς πιο εκμοντερνισμένη και τεχνολογικά προηγμένη αύρα. Ειδικότερα συναντάμε σπορ τιμόνι, δερμάτινα καθίσματα και ψηφιακές οθόνες, με την κεντρική να είναι παρόμοια με αυτή της Mustang Mach-E.

Advertisement

Ο crate ηλεκτροκινητήρας της Ford είναι ήδη διαθέσιμος για παραγγελία, με την τιμή του να φτάνει τα 3.371 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Puma Ηybrid: Σπορ απόλαυση με υβριδική “καρδιά”
O Vaughn Gittin Jr. με τη Ford Mustang Mach-E 1400 driftάρει στα Φερόε (+video)
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS

 

Advertisement