Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla

ΝΕΑ

Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Aston Martin και Mercedes-Benz αρκετή από την τεχνολογία αιχμής του γερμανικού κολοσσού θα περάσει στα βρετανικά μοντέλα μεταξύ των οποίων και η αναμενόμενη κεντρομήχανη Valhalla η οποία θα φορά κινητήρα AMG

Advertisement
Advertisement

Η εξαγορά του 20 τοις εκατό των μετοχών της Aston Martin από την Mercedes-Benz ήταν το επισφράγισμα της περιόδου στενής συνεργασίας των δύο εταιριών από την οποία σίγουρα η βρετανική εταιρία έχει να αποκομίσει μόνο κέρδος.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Aston Martin αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο όπως και σε μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών κινητήρων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητά της. Σε πρόσφατη ομιλία του σε συνεδρίαση μετόχων το αφεντικό της Aston Martin, Tobias Moers τόνισε πως εξετάζονται όλες οι δυνατές επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα σε οικονομοτεχνικό και τεχνολογικό επίπεδο για τα προϊόντα της Aston Martin.

aston martin valhalla

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ άλλων σημείωσε μάλιστα πως η κεντρομήχανη Valhalla, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια φάση μερικής αναθεώρησης του τεχνολογικού της προφίλ και είναι πολύ πιθανό να έχει διαφορετικό κινητήρα από αυτόν του πρωτοτύπου του 2019. Προφανώς λοιπόν η υβριδοποιημένη V6 μονάδα της Aston Martin που είχε υπολογιστεί αρχικά για τη Valhalla θα αντικατασταθεί από κάποια μονάδα αντίστοιχης φιλοσοφίας της Mercedes-AMG καθώς ο Moers τόνισε πως ανεξάρτητα από την όποια αλλαγή θα παραμείνει το στοιχείο του εξηλεκτρισμού.

aston martin valhalla

Διαβάστε επίσης
Δημοπρασία για τρεις εκπληκτικές Aston Martin
Ο Lance Stroll πίσω από το τιμόνι της Aston Martin Vantage (video)
“Καταιγισμός” νέων εκδόσεων από την Aston Martin