Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο κλασικό Fiat 500 των 18 ίππων ήταν και περιπολικό (+video)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο κλασικό Fiat 500 των 18 ίππων ήταν και περιπολικό (+video)

ΝΕΑ

Tο κλασικό Fiat 500 των 18 ίππων ήταν και περιπολικό (+video)

ΝΕΑ

Παραδεχτείτε το, όλοι το έχουμε σκεφτεί. Όταν σας σταματά η αστυνομία, για να σας δώσει κλήση, για ένα δευτερόλεπτο αρχίζετε να υπολογίζετε την ιπποδύναμη σας σε σχέση με του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και σκέφτεστε αν μπορείτε να του ξεφύγετε.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το περιπολικό Fiat 500 (των 18 ίππων) οι σκέψεις σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Θα ξεφύγετε αλλά θα σας πιάσουν μετά.

Ίσως κάποιοι από εσάς να το έχετε δοκιμάσει και να το έχετε καταφέρει. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς διώξαμε την κακή αυτή σκέψη συνειδητοποιώντας ότι η σύζυγός μας και τα δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας στο πίσω κάθισμα δεν θα είναι ευχαριστημένα όταν συμμετέχουν σε μια καταδίωξη της αστυνομίας για να αποφύγουν πρόστιμο 150 ευρώ. Όμως ρίξτε μια ματιά σε αυτό το Fiat 500 των Carabinieri, που μοιάζει με παιχνίδι και πείτε μας ότι δεν το σκέφτεστε ξανά.

Ποιοι είναι οι Carabinieri

Advertisement
Advertisement

Στο ελαφρώς περίπλοκο σύστημα επιβολής του νόμου στην Ιταλία, οι Carabinieri είναι περισσότερο μια στρατιωτική αστυνομία παρά μια κανονική. Βέβαια εξακολουθούν να έχουν την απόλυτη εξουσία να σας συλλάβουν αν υποψιάζονται ότι δεν είστε οι καλοί.

Δυστυχώς, με μόλις 18 ίππους διαθέσιμους από το αερόψυκτο επίπεδο δικύλινδρο 499 κ.εκ., τελική ταχύτητα περίπου 96 χλμ και 0-81 χλμ/ώρα,(ναι δεν φτάνει τα 100) σε 35,8 δευτερόλεπτα, οι ικανότητες αυτού του αυτοκινήτου είναι κάπως ελλιπείς.

Advertisement

Ένα συλλεκτικό Fiat 500

Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή, είναι προς πώληση στον ιστότοπο δημοπρασιών Collecting Cars. Είναι ένα γνήσιο όχημα των… Carabinieri και εκτός από τα διακριτικά κόκκινα και λευκά γραφικά διαθέτει επίσης ένα λειτουργικό μπλε φως οροφής.

Advertisement

Ως βασικό μοντέλο F, αντί για την πιο πολυτελή έκδοση L, έχει ένα πιο απλό εσωτερικό με το κλασικό κυκλικό ταχύμετρο, την ανοιγόμενη ηλιοροφή. Μπορεί να σας χρησιμεύσει  για να πυροβολήσετε τους κακούς όταν επιταχύνουν για να το σκάσουν από τον έλεγχο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Fiat 500e 3+1 Icon
Όλες οι εκδόσεις του ηλεκτρικού Fiat 500 (video)
Ο Leonardo DiCaprio πρωταγωνιστεί στα διαφημιστικά του νέου Fiat 500e (video)