Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Και το Citroen 2CV γίνεται ηλεκτρικό

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και το Citroen 2CV γίνεται ηλεκτρικό

Mobility

Και το Citroen 2CV γίνεται ηλεκτρικό

Mobility

Βρετανική εταιρία παρουσίασε πακέτο μετατροπής του κλασσικού Citroen 2CV σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το κύμα του εξηλεκτρισμού είναι σίγουρο πως θα αγγίξει και το κομμάτι των κλασσικών αυτοκινήτων καθώς αυξάνονται οι εταιρίες που παρουσιάζουν πακέτα μετατροπών για την αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα με ηλεκτρικές μονάδες.

Μια τέτοια είναι και η 2CV Shop με έδρα το Wiltshire στη Μ. Βρετανία η οποία όπως φανερώνει η ονομασία της εξειδικεύεται στη συντήρηση κλασσικών Citroen 2CV. Αυτή τη φορά η εταιρία παρουσίασε ένα πακέτο μετατροπής του 2CV σε ηλεκτρικό, το οποίο όπως σημειώνει χαρακτηριστικά διατηρεί αναλλοίωτο το DNA και την φιλοσοφία του θρυλικού γαλλικού αυτοκινήτου. Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο ήταν η διατήρηση του βάρους σε χαμηλό επίπεδο οπότε η λύση που επιλέχθηκε ήταν να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατό μικρότερος ηλεκτροκινητήρας και μπαταρία.

CITROEN 2CV EV

Advertisement
Advertisement

Το πακέτο της 2CV Shop αποτελείται λοιπόν από έναν ηλεκτροκινητήρα 27 PS και μια μπαταρία 10 kWh η οποία μάλιστα έχει τοποθετηθεί πίσω, στον χώρο αποσκευών, για καλύτερη κατανομή βάρους. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι μάλιστα συνδεδεμένος με το εργοστασιακό κιβώτιο το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται κατά την κίνηση του αυτοκινήτου καθώς είναι μόνιμα επιλεγμένη η τρίτη σχέση που χάρη στην υψηλή ροπή του ηλεκτροκινητήρα αρκεί ακόμα και για την εκκίνηση. Η φόρτιση του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει σε κοινή πρίζα όπου χρειάζονται περίπου 3,5 ώρες για το γέμισμα της μπαταρίας ενώ υπάρχει δυνατότητα χρήσης και κανονικού φορτιστή wallbox Type 2.

CITROEN 2CV EV

Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο της μετατροπής είναι πως προσθέτει μόλις 30 κιλά επιπλέον βάρους στο 2CV με αποτέλεσμα να μην απαιτείται καμία επιπλέον μετατροπή στην ανάρτηση η οποία έχει υμνηθεί για την άνεση της. Το αρνητικό είναι πως η μικρή μπαταρία συνεπάγεται μια αντίστοιχα αρκετά περιορισμένη αυτονομία που δεν ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα. Το κόστος της μετατροπής κυμαίνεται στις 16.400 λίρες ενώ για όσους αγοράσουν ένα έτοιμο 2CV EV το ποσό ανεβαίνει στις 29.000 λίρες.

Advertisement

CITROEN 2CV EV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεστ αποφυγής ταράνδου ενός Citroen Xantia… σήμερα (+video)
Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!
Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)

Advertisement