Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και πάλι στο προσκήνιο ο κωδικός «73» της Mercedes-Benz

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και πάλι στο προσκήνιο ο κωδικός «73» της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Και πάλι στο προσκήνιο ο κωδικός «73» της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz, όπως όλα δείχνουν θα ξαναφέρει στην αγορά το λογότυπο «73», που θα αποκωδικοποιεί τα νέα υβριδικά μοντέλα της AMG.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από την επίσημη εμφάνιση της Mercedes-AMG SL 73, του ισχυρότερου μέχρι τότε μοντέλου της φίρμας του Affalterbach, το οποίο μέσω του V12 μοτέρ των 7,3 λίτρων απέδιδε 525 ίππους και 750 Nm ροπής.

Από τότε, η Mercedes-Benz είχε αποσύρει από την αγορά τον κωδικό «73», αλλά όπως όλα δείχνουν θα τον επαναφέρει μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς όπως υποστηρίζουν έγκυρα αυτοκινητιστικά ΜΜΕ θα τον τοποθετήσει στις νέες υβριδικές εκδόσεις μοντέλων της AMG.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα ο κωδικός «73 e» ουσιαστικά θα μας ενημερώνει ότι το εκάστοτε μοντέλο θα συνδυάζει το θερμικό V8 twin-turbo σύνολο των 4,0 λίτρων και ένα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 150 kW (204 ίππων) και 363 Nm ροπής, που προέρχεται από την Mercedes-Benz EQC και το βαν EQV. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα τα μοντέλα Mercedes-AMG 73e πολύ πιθανό να αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 816 ίππων, με ροπή 1.003 Nm, ενώ θα διαθέτουν και σύστημα τετρακίνησης με torque-vectoring.

Advertisement

Το πρώτο από αυτά αναμένεται να είναι η AMG GT 73 e, που θα προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα πάνω από 322 χλμ./ώρα), ενώ θα ακολουθήσει η AMG S 73e που βασίζεται στην τελευταία γενιά της S-Class και η AMG SL 73 e. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα νέα «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα της Mercedes-AMG θα προσφέρουν την ανάλογη οδηγική ευχαρίστηση, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα κίνησης μόνο στον πίσω άξονα, κάτι που αναμένεται να διαθέτει και η νέα C63 e, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, και θα διαθέτει τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων (M139) με ισχύ πάνω από 500 ίππους.

Διαβάστε επίσης:
O Lewis Hamilton δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη Mercedes-AMG One
Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της
Aston Martin και Mercedes-AMG τα Safety Car και Medical Car στην F1

Advertisement