Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και οι Ιταλοί στον «πόλεμο» εναντίον των Κινέζων

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και οι Ιταλοί στον «πόλεμο» εναντίον των Κινέζων

ΝΕΑ

Και οι Ιταλοί στον «πόλεμο» εναντίον των Κινέζων

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν κόλπα για να ανακόψουν την επέλαση των Κινέζων. Και στις χώρες που ετοιμάζουν τέτοια μέτρα προστίθεται και η Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Σε απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής που κατακλύζουν την ευρωπαϊκή αγορά, η Ιταλία εξετάζει τη λήψη μέτρων παρόμοιων με αυτά που πρότεινε η Γαλλία.

Η ιταλική κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο θέσπισης κινήτρων για τους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων που θα λαμβάνουν υπόψη τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται κατά τις διαδικασίες κατασκευής και διανομής.

Τα κίνητρα αυτά θα είναι δομημένα έτσι ώστε να αποθαρρύνουν την αγορά κινεζικών EV, ιδίως εκείνων που κατασκευάζονται με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Η προσέγγιση της Γαλλίας, η οποία συνυπολογίζει την ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κατασκευή και τη μεταφορά των οχημάτων, επιτρέπει επίσης τη διαφοροποίηση των κινήτρων ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας που χρησιμοποιεί ένα EV.

Η πιθανή εφαρμογή παρόμοιων κανόνων από την Ιταλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί στη διαφύλαξη της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξαρση των κινεζικών EV και ενδέχεται να επιτρέψει στην Ιταλία και τη Γαλλία να παρακάμψουν τους κανονισμούς ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι απαγορεύουν γενικά την προνομιακή μεταχείριση των εγχώριων παραγωγών.

Advertisement

Η Γαλλία έχει υποστηρίξει ότι οι κανόνες της ευθυγραμμίζονται με τους νόμους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι οποίοι επιτρέπουν εξαιρέσεις για λόγους υγείας και περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα όμορφα κινέζικα, όμορφα καίγονται! (+video)
Τα φθηνά κινέζικα έρχονται και Ελλάδα: Ευκαιρία ή ρίσκο;
Το MG Cyberster βγαίνει… παγανιά!

Advertisement