Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασταμάτητοι οι Κινέζοι στην Ευρώπη με νέα μοντέλα

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασταμάτητοι οι Κινέζοι στην Ευρώπη με νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Ασταμάτητοι οι Κινέζοι στην Ευρώπη με νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Μία ακόμα εταιρία, η Chery ξεκινά την παρουσία της στις ευρωπαϊκές αγορές, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μοντέλο. Και έπεται συνέχεια.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery κάνει την είσοδό της και επίσημα στις αγορές της Ευρώπης, ξεκινώντας από την Βρετανία, με το ντεμπούτο του ηλεκτρικού της οχήματος, του Omoda 5 EV, που παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Κατάρ.

Το Omoda 5 EV, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο του 2024, σηματοδοτεί το πρώτο EV μοντέλο της μάρκας και το πρώτο από τα πολλά σχεδιαζόμενα αυτοκίνητα στο πλαίσιο της νέας μάρκας με επίκεντρο τη μόδα και το EV.

Το Omoda 5 EV τροφοδοτείται από μια μπαταρία 61kWh, διαθέτει μια θεωρητική αυτονομία 460 χιλιομέτρων και δυνατότητα ταχείας φόρτισης, φτάνοντας σε 80% φόρτιση σε μόλις μισή ώρα χάρη στη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης 110kW.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένο με έναν ενιαίο κινητήρα που είναι τοποθετημένος μπροστά και παράγει 207 ίππους, το EV επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το άμεσο αντίπαλο μοντέλων όπως το Toyota bZ4X και το Nissan Ariya.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το Omoda 5 EV παρουσιάζει αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως πίσω αεροτομή, μοναδική μπροστινή μάσκα και τροποποιημένα πλευρικά φτερά, διαφοροποιώντας το από το αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ενώ οι λεπτομέρειες τιμολόγησης για το ηλεκτρικό Omoda 5 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η βενζινοκίνητη έκδοση ξεκινά κοντά στα 26.000 ευρώ. Ωστόσο, η ηλεκτρική έκδοση αναμένεται να έχει υψηλότερη τιμή, περίπου 50.000 ευρώ, προσφέροντας μια ανταγωνιστική επιλογή στην κατηγορία EV.

Advertisement

Η Chery σχεδιάζει να προσφέρει μια ποικιλία κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών και αμιγώς βενζινοκίνητων επιλογών, αλλά η κύρια εστίαση θα είναι στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Omoda 5 EV θα ακολουθήσει το Jaecoo 7, ένα μεγαλύτερο SUV με βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της Chery στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με φιλοδοξίες να δημιουργήσει 40-50 αντιπροσωπείες σε βασικές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το Omoda 5 EV της Chery έχει υψηλές βλέψεις και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμαστείτε (και) για το Omoda 5
Απόβαση των Κινέζων στο Κερατσίνι!
Δείτε το κινέζικο pick up με το ιταλικό διαβατήριο