Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθοδόν το Audi Grand Sphere

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθοδόν το Audi Grand Sphere

ΝΕΑ

Καθοδόν το Audi Grand Sphere

ΝΕΑ

Μετά το Sky Sphere, η Audi ετοιμάζεται να απομακρύνει την κουκούλα και από το φουτουριστικό πρωτότυπο sedan της, Grand Sphere.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της παρουσίασης του επιβλητικού πρωτότυπου roadster Sky Sphere, η Audi στρέφει τους προβολείς πάνω στο δεύτερο μέρος της τριλογίας των concepts cars, που ακούει στο όνομα Grand Sphere. Το τελευταίο θα παρουσιαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου και στη συνέχει θα παρευρεθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (7-12/09).

Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ, μάλιστα, δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει και μια teaser φωτογραφία, προσφέροντάς μας μια πρώτη γεύση για την ευρύχωρη καμπίνα του επερχόμενου πρωτότυπου μεγάλου sedan.

Advertisement
Advertisement

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φιλοσοφία του Grand Sphere είχαμε αντλήσει και μέσω ενός πρόσφατου set φωτογραφιών που απεικόνιζαν τόσο το εξωτερικό όσο και την καμπίνα του μοντέλου.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το ενδιαφέρον κεντρίζει η ουρά σε fastback «τελείωμα», το μικρό σε μήκος καπό – απουσία θερμικού μοτέρ- αλλά και το ευάερο σαλόνι, χορηγία του μεγάλου μεταξονίου. Με θεμελιώδη αρχή την άνεση, οι πόρτες θα ανοίγουν αντικριστά προσφέροντας άκοπη επιβίβαση και αποβίβαση από το όχημα.

Advertisement

Η είσοδος θα σημάνει τη γνωριμία με έναν υπερπολυτελή εσωτερικό χώρο με μινιμαλιστική σχεδίαση, premium επενδύσεις και όλα τα κομφόρ που χαρίζουν στους επιβάτες στιγμές χαλάρωσης. Στις τελευταίες συμβάλλει και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Η ενεργοποίηση της τελευταίας θα σηματοδοτεί την υποχώρηση των πεντάλ και του τιμονιού κάτω από το καπό, κάτι που θα καθιστά αυτομάτως το «πιλοτήριο» ακόμα πιο ευάερο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιαστής της μάρκας, Marc Lichte, σε δηλώσεις του σε μεγάλο ειδησεογραφικό Μέσο, το «Grand Sphere θα αποτελεί ένα… teaser του Project Artemis που θα προτάσσει μια νέα επαναστατική σχεδιαστική γλώσσα με έμφαση στους εσωτερικούς χώρους.» 

Advertisement

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε το όχημα δεν πρέπει να λογίζεται ως ο προπομπός του Audi A8 αλλά ως ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την S-Class.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες η Audi αποκάλυψε το Audi Sky Sphere, ένα φουτουριστικό roadster πρωτότυπο με μεταβαλλόμενο μεταξόνιο για την αυξομείωση του μήκους του αυτοκινήτου κατά 250 χλστ.

Advertisement

Το Sky Sphere κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα ο οποίος παράγει 632 ίππους και 750 Nm ροπής που επιτρέπει την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,0 δλ.

Την τριάδα πρωτότυπων θα ολοκληρώσει, τέλος, το Urban Sphere, ένα μεγάλο SUV  που θα ενσωματώνει επίσης προηγμένες τεχνολογικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS e-tron GT για τους παιχταράδες της Μπάγερν Μονάχου (+video)
«Θύμα» της έλλειψης ημιαγωγών και η Audi!
Συγκριτικό: Audi Q2 30 TFSI vs DS3 Crossback 1.2 130 PS