Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθυστερεί και άλλο η άφιξη του Honda Civic Type R

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθυστερεί και άλλο η άφιξη του Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Καθυστερεί και άλλο η άφιξη του Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Για το 2024 μεταφέρεται το λανσάρισμα του ισχυρότερου Honda Civic που έχει παραχθεί ποτέ στην ιστορίας της μάρκας. Όσοι σκέφτονται να το αποκτήσουν απλά θα μείνουν με το… όνειρο καθώς όλα όσα θα έρθουν είναι ήδη πουλημένα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση Type R του θρυλικού Honda Civic θα είναι η πιο ισχυρή στην ιστορία του μοντέλου που φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο το ιαπωνικό μοντέλο θα ερχόταν στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και το λανσάρισμα του θα καθυστερήσει λίγους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, το νέας γενιάς Type R θα λανσαριστεί στην Ελλάδα αρχές του 2024. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την μάρκα στη χώρα μας καθώς θα εμφανιστούν και άλλα μοντέλα, όπως για παράδειγμα το Z-RV ένα νέο SUV που τοποθετείται ανάμεσα στα HR-V και CR-V.

Να σημειώσουμε πως το νέο Type R είναι χαμηλότερο κατά 13 χιλ. και φαρδύτερο κατά 15 χιλ. Εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο, VTEC κινητήρα που με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής. Αναφορικά με τις επιδόσεις το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Έχουν πουληθεί ήδη όλα

Η νέα γενιά του Honda Civic Type R θα είναι διαθέσιμη σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας που έχει δεξιοτίμονα οχήματα) υπολογίζεται πως θα είναι μόλις 500 (!), ενώ στην Ελλάδα δεν θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα δάχτυλα των δύο χεριών.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στα 78.000 ευρώ (με τα σημερινά δεδομένα). Τέλος για όσους κάνουν… όνειρα να τους ενημερώσουμε πως ήδη όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα είναι «κλεισμένα» από πελάτες της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παίκτης του Masterchef έπεσε θύμα διάρρηξης
Κακή στιγμή για ένα Toyota GR Yaris – Τι απαντά ο οδηγός
Τα νέα της πιάτσας, 377…

 

Advertisement