Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάθε πότε, χρειάζεται service το Citroen Ami; (+video)

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάθε πότε, χρειάζεται service το Citroen Ami; (+video)

ΝΕΑ

Κάθε πότε, χρειάζεται service το Citroen Ami; (+video)

ΝΕΑ

Ελάχιστη συντήρηση την οποία μπορείς να κάνεις και… μόνος σου (σε ορισμένα πράγματα) χρειάζεται το μικρό γαλλικό όχημα, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια…

Advertisement
Advertisement

Το Citroen Ami είναι ένα όχημα μικροκινητικότητας το οποίο έχει έρθει για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες για όσους κινούνται εντός πόλης. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το οποίο φιλοξενεί δύο επιβάτες (υπάρχει και επαγγελματική έκδοση με έναν επιβάτη), έχει αυτονομία 75 χιλιόμετρα και μπορεί να κινηθεί με ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα.

Ήδη αρκετά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας, που είναι και από τις λίγες στην Ευρώπη που διατίθεται το γαλλικό μοντέλο, καθώς έχει περιορισμένη παραγωγή. Για το συγκεκριμένο έχουν γραφτεί πάρα πολλά, όμως η αλήθεια έχει να κάνει με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και όχι με την κάλυψη, ούτε… αγωνιστικών αναγκών ούτε πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Βασικά πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε ως μία μοτοσικλέτα… κλειστή με τέσσερις ρόδες. Παράλληλα, έχει τέτοιες διαστάσεις που επιτρέπουν στον οδηγό να το παρκάρει σε πάρα πολλά σημεία και να κινηθεί σε χώρους που δεν θα το σκεφτόταν με ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Το Citroen Ami φορτίζει από μία απλή πρίζα και το κόστος συντήρησης είναι πάρα πολύ μικρό.

Service κάθε δύο χρόνια…

Advertisement

Σύμφωνα με το ίδιο το εργοστάσιο και το βιβλίο του κατασκευαστή, το πρώτο service γίνεται μετά από δύο χρόνια (από την ημέρα αγοράς) ή 20.000 χλμ. και περιλαμβάνει αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας και… έλεγχο.

Στα τέσσερα χρόνια (ή 20.000χλμ.) το service περιλαμβάνει τον… έλεγχο, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας και αντικατάσταση υγρών φρένων.

Advertisement

Στα έξι χρόνια πέρα από τον έλεγχο και την αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας, πρέπει να αλλαχτεί ο ιμάντας μετάδοσης και να γίνει εκκένωση μειωτή.

 

Δείτε πώς μπορείτε και μόνοι σας να κάνετε καθαρισμό ή αντικατάσταση του φίλτρου της καμπίνας! 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια έκθεση θα συμμετάσχει η ελληνική RCH Automotive;
Peugeot: Πως συναρμολογεί τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα
Πιο ακριβά τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά από τα καινούργια!