Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κατέβηκαν» οι τιμές του πανίσχυρου Tesla Roadster

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κατέβηκαν» οι τιμές του πανίσχυρου Tesla Roadster

ΝΕΑ

«Κατέβηκαν» οι τιμές του πανίσχυρου Tesla Roadster

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του πανίσχυρου ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να ορίζει νέα στάνταρ στους τομείς των επιδόσεων και της αυτονομίας –  Πότε θα εκκινήσει η παραγωγή του;

Advertisement
Advertisement

«Παρελθόν» αποτελούν οι τιμές της πολυαναμενόμενης, δεύτερης γενιάς του πανίσχυρου Tesla Roadster από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, την ίδια ώρα που έλαβε τέλος και η δυνατότητα online υποβολής παραγγελιών για την περιορισμένης παραγωγής έκδοσης Founders Series.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη του Roadster, στις 16 Νοεμβρίου του 2017, η Tesla άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το μοντέλο. Παράλληλα, καλούσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν 50.000 δολάρια για το βασικό Roadster και 250.000 για το Founders Series.

Όπως, ωστόσο, παρατηρήθηκε από φίλους της εταιρείας ότι οι πληροφορίες αναφορικά με τις τιμές της βασικής έκδοσης εξαφανίστηκαν, ενώ αφαιρέθηκε και η επιλογή υποβολής παραγγελίας για την περιορισμένης παραγωγή έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Tesla Cybertruck, όταν η ηγέτιδα δύναμη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης «κατέβασε» κάποιες τεχνικές προδιαγραφές για ορισμένες εκδόσεις του pick-up.

Τότε, όμως, ο Elon Musk έσπευσε να διαλευκάνει το τοπίο, αναφέροντας πως προλειαίνεται το έδαφος για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας με νέες εκδόσεις.

Advertisement

Η παρουσίαση τόσο του Cybertruck όσο και του Roadster συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, αλλά έκτοτε έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως να έχουν εισέλθει στην παραγωγή.

Όπως ισχυρίστηκε το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, η εξέλιξη του Roadster παραμελήθηκε, μιας και η εταιρεία επικέντρωσε την προσοχή της στο Cybertruck, υποκινούμενη από τις ολοένα και περισσότερες προτάσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick-up (π.χ. Ford F-150 Lightning).

Advertisement

«Το ηλεκτρικό Tesla Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, με επιτάχυνση, αυτονομία και επιδόσεις που σπάνε κάθε ρεκόρ», επισημαίνεται στο επίσημο site της Tesla.

Πρόκειται για ισχυρισμούς που δεν απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα, δεδομένου ότι το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα έρχεται σε λιγότερα από 2,0 δλ. και η αυτονομία θα αγγίζει τα 970 χλμ.

Πλέον, σύσσωμος ο αυτοκινητικός κόσμος αναμένει το λανσάρισμα του μοντέλου, κάτι το οποίο δεν θα γίνει πριν το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γυναίκα γέννησε σε Tesla που κινούνταν με Autopilot!
Εργαζόμενος της Tesla σκότωσε εν ψυχρώ συνάδελφό του
Το Nio ET5 πετάει το γάντι στο Tesla Model 3