Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Nέες εκδόσεις και ας μην έχει καν παρουσιαστεί

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Cybertruck: Nέες εκδόσεις και ας μην έχει καν παρουσιαστεί

ΝΕΑ

Tesla Cybertruck: Nέες εκδόσεις και ας μην έχει καν παρουσιαστεί

ΝΕΑ

Το πολυαναμενόμενο pick-up της Tesla… αγνοείται, αλλά ο Elon Musk ανακοινώνει αναβαθμίσεις. Τι περιλαμβάνουν οι τελευταίες;

Advertisement
Advertisement

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το πολυαναμενόμενο pick-up της Tesla, Cybertruck, προκαλώντας δυσαρέσκεια στα 1,3 εκ. ανθρώπων που το έχουν παραγγείλει. Η ασυνέπεια, ωστόσο, της εταιρείας, δεν εμποδίζει τον Elon Musk, από το να ανακοινώνει… αναβαθμίσεις.

Σε πρόσφατη, μάλιστα, ανάρτηση του στο Twitter, ο ισχυρός άνδρας της Tesla ανέφερε ότι η πρώτη έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα ενσωματώνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά τροχό).

Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις δημιούργησαν μεγάλο θόρυβο στις τάξεις των οπαδών του μοντέλου, με πολλούς να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το κάλεσμα έγινε δεκτό από τον Elon, ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη τετραδιεύθυνσης, η οποία θα επιτρέπει στο μοντέλο να κινείται διαγώνια, όπως δηλαδή ένας κάβουρας.

Advertisement

Πρόκειται για ένα σύστημα που ενσωματώνεται –μεταξύ άλλων- και στο ηλεκτρικό Hummer της GMC, επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός.

Advertisement

Όπως είναι κατανοητό, η συγκεκριμένη έκδοση του pick-up της Tela θα τοποθετείται στο ανώτερο στρώμα της γκάμας, πάνω από το μέχρι πρότινος κορυφαίο Cybertruck με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ και την αυτονομία των 800 χλμ.

Βέβαια, θα καταλαμβάνει την κορυφή και σε τιμολογιακό επίπεδο, μιας και θα αξιώνεται ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 61.800 ευρώ που κοστίζει το Cybertruck των τριών κινητήρων.

Advertisement

Στη βάση της γκάμας θα υπάρχει μια έκδοση με μόλις ένα μοτέρ και πίσω κίνηση, με την αμέσως επόμενη να ενσωματώνει δύο κινητήρες, για την μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Τετρακίνητο θα είναι και το Cybetruck με τα τρία μοτέρ, η οποία θα επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,9 δλ., όπως και η κορυφαία έκδοση με τον πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 5.885 χλστ., το πλάτος τα 2.207 χλστ. το ύψος 1.905 χλστ. και το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης θα ανέρχεται σε 2.000 χλστ.

Η απόσταση από το έδαφος θα αγγίζει τα 400 χλστ., το αμάξωμα του θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και τα τζάμια θα είναι αλεξίσφαιρα.

Το Cybertruck παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tesla Design Studio του Λος Άντζελες στις 21 Νοεμβρίου του 2019, και έκτοτε άπαντες αναμένουν τις πρώτες παραδόσεις. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, αυτές θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Model 3: Το παρμπρίζ του σπάει βράχο (+video)
Απρόσεκτος οδηγός «πέταξε» με Tesla Model S και 6 παιδιά επιβάτες (+video)
Αποκάλυψη: Φουλ Ελλάδα η Tesla: Τι ετοιμάζει το 2022;